Bootoláskor és Winows telepítésnél is probléma van. Mi lehet a megoldás?
Régi laptopról van szó, a Win Xp van/volt telepítve, viszont néhány napja bekapcsolás után hibát ír ki: ntoskrnl.exe fájl nem található vagy hibás.
Próbáltam újrarakni a Windowst, de a cd-ről való indítás után meg kiírja, hogy a biosinfo.inf fájlt nem lehet betölteni.
Mi lenne a teendő?
Előre is köszi a válaszokat.
Próbálkozok azzal is, de már elég kevés embernek van xp telepítője. :)
Én meg nem tudom hogyan kell úgy megírni a telepítő cd-t, hogy bootolásnál felajánlja a cd-ről való indítás lehetőségét.
Szia.
Akkor próbáld meg megtisztitani a CD/DVD iródat/olvasódat, vagy ha tudja a szerkezet akkor próbáld meg az USB-ről való telepitést.
Torrentezel ? Ha igen akkor windows xp magyar a kalózos zászlóshajóról letölthető.
Boot cd irása (ISO-ból) pediglen néróval a menűből : CD/DVD iró -> CD kép felirás ( kép : [link] )
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Ha ISO-ként irod ki (adatlemezként) akkor valóban az van amit irtál, akkor bootoláskor nem lehet használni, hiszen csak egy adat a cd-n.
Ezért kell CD képként kiirni (Néroban legalábbis) akkor ha az ISO bootolható volt, akkor a megirt CD is bootolható lesz.
De minden cd/dvd iróban valahol a cd/dvd irók közöt van ez a menűpont. pl Powerisoban : Eszközök -> Irás -> Lemezképfájl., stb,stb.
Sok sikert.
Üdv.
Kösz, ezt nem tudtam :)
Egy újraírható cd-n kipróbáltam, jó volt, csak nem bootolt be róla.
(azért használtam újraírhatót, mert többféle módon is próbáltam már kiírni a telepítőt, de annyit értem el vele, hogy lett 3 win telepítőm, ami csak akkor tud elindulni, ha már van fent egy op rendszer)
Valamiért nem akar összejönni a dolog.
Kiírtam a telepítőt cd-re, felajánlotta cd-ről való indítást, eljutott a gép hardverkiépítésének vizsgálatáig, aztán újraindult. Ezt eljátszotta párszor, most meg már nem is akarja a cd-ről indítani.
A cdolvasót óvatosan letöröltem, a cd is sértetlen, és mégis van valami gebasz...
A hardverkiépítés vizsgálata után kiírja, hogy nem találja az NTLDR-t.
De gyűlölöm már ezt a gépet, na meg a Windowst is.
Szia.
Ezt irja a microsoft : [link]
Tehát próbáld meg először a merevlemezt letörölni teljesen (ne legyen rajta semmi - csak ha van rajta adatmeghajtó modjuk D meghajtó akkor azt hagyd meg) Ehhez szedj le valamilyen particiónáló programot és azzal (A hirens boot cd van egy csomó ilyen program : [link] , ő is ISO és bootolható)
Sok sikert.
Üdv.
Másik telepítő cd-ről is próbálkozok, akkor meg memory overflow errort ír ki.
Most annyi megoldást látok, hogy másik gépre megpróbálom csatlakoztatni a winyót és menteni az adatokat - ha ugyan még lehet.
Feladtam, mert teljesen kilátástalan.
Mindenesetre köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!