Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az NTFS-nek van valami előnye...

Az NTFS-nek van valami előnye az exFAT-hoz képest?

Figyelt kérdés

2013. dec. 30. 11:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, megbízhatóbb, többek között a naplózás miatt, valamint jobb a támogatottsága is.
2013. dec. 30. 11:38
 2/8 anonim ***** válasza:
De pendrive-ra inkább, exfat/fat32, mert az ntfs-től hamarabb elkopik.
2013. dec. 30. 11:44
 3/8 Alex Fly ***** válasza:
A FAT és különböző verziói még anno floppylemezek kezelésére lettek kitalálva a DOS rendszerben (atyaék, már több mint 30 éve!). Ezt toldozgatták-foldozgatták addig, amíg elnyerte a mai formáját. Az NTFS jóval modernebb, a vállalati környezetbe szánt WNT-hez kifejlesztett fájlrendszer, ami megfelel a professzionális felhasználás igényeinek is. Merevlemezeken mindenképpen ez utóbbi használata ajánlott (legalábbis NT alapú oprencereken). Pendrájvokon a kompatibilitás és az élettartam miatt általában inkább a FAT használatos -de van, amikor az már nem megfelelő (tipikus, sokszor előjövő probléma a méretkorlát: FAT esetén a maximális fájlméret 4GB, ami pl. egy DVD-képfájlhoz, nagyfelbontású videóhoz, stb. már kevés. ilyenkor is az NTFS amegoldás (legalábbis Win esetén, *nixoknál vannak egyéb filesystemek is).
2013. dec. 30. 13:06
 4/8 A kérdező kommentje:

Mi az a naplózás? Van nekem arra szükségem?

Mi az, hogy kopik? Mitől? Ezt nem értem, főleg, hogy nincs benne mozgó alkatrész.

Az exFAt tényleg csak foltozgatása a FAT-nak? Lassú talán?

Az a baj, hogy OSX-et használok, így az NTFS-t én nem nevezném támogatottnak.

Ezek szerint OSX alatt nincsen jó megoldás? Külső vinyóra szeretném, de úgy hogy más oprendszer alatt is látható legyen. 1TB

Lehet hogy 10 év múlva már elavult lesz az exFAT? és az NTFS?

2013. dec. 30. 15:08
 5/8 anonim ***** válasza:

A naplózás téged nem érdekel.

Több a lemezművelet az NTFS alatt, hamarabb megdöglik a pendrive.

Nem. Nem. #3 hülyeségeket beszél.

Nem.

De, exFAT.

Ja, mint ahogy most már elavult a FAT32 is, de mégis a rendszerek jelentős része használja.

G.

2013. dec. 30. 15:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor nem is nagyon van más alternatíva?
2013. dec. 30. 15:35
 7/8 anonim ***** válasza:
A pendrive-okban NAND chipek vannak és ha ezeket sokat írják, elkopnak.
2013. dec. 30. 18:24
 8/8 A kérdező kommentje:
1 TB HDD -ről van szó nálam, nem pendrive-ról, úgyhogy ez nem játszik
2013. dec. 30. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!