Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen (ingyenes) animáció...

Milyen (ingyenes) animáció készítésére is alkalmas grafikai programot tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Nem videószerkesztőre gondolok, hanem olyasmire, amivel egyszerű "animgif"-szerű animációkat lehet létrehozni.
2013. dec. 28. 14:44
 1/5 anonim ***** válasza:

az animált gif az gif képkockák sorozata

létezik sok program, ami a kész képkockákból legyártja neked az animációt, de azt, hogy te mit értesz egyszerű gif animáció alatt, azt nem tudom

2013. dec. 28. 15:00
 2/5 tabaki ***** válasza:

Gimp, Photoscape, MonkeyJam, VirtualDub, attól függően, hogy mit akarsz csinálni. És van kismillió kifejezetten GIF-animátor program is:

[link]

2013. dec. 28. 17:07
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű kérdés értelmezése is van, akinek kihívást jelent.

A kérdés nem arról szólt, hogy mikből áll az animált gif. Köztudott, legalábbis aki már ilyet akar készíteni, azok számára nyilván az, hogy az animgif képkockák egymásutánjából áll. De a kérdés nem erről szólt. Hogy mit értek "animgif-szerű" animáción? Úgy hiszem, aki az utóbbi 20 évet nem egy barlang legmélyén töltötte (és/vagy nem csak kötekedni akar), annak ez teljesen világos és egyértelmű. Kis számú képkockából álló (hang nélküli), egyszerű, megrajzolt animáció. Azért emeltem ki, hogy "animgif-szerű" animáció készítésére alkalmas programot keresek, hogy egyértelműsítsem: nem az Adobe Flash-re vadászok, és nem is a Sony Vegasra.

Egyébként nem értem, hogy ha valaki nem tud érdemben hozzászólni egy kérdéshez, akkor miért érez mégis késztetést, hogy csakazértis valami nulla információtartalmú kötekedést idelökjön?

Egyébként ki kell ábrándítsak mindenkit, a google keresőfunkcióját is tudom használni. A kérdés arra vonatkozott, hogy miket ajánlotok? Ajánlás alatt nyilván nem azt értem, hogy írd le, milyenek léteznek, hanem azt, hogy mi az, ami szerinted jó (és vélhetően használtad is, meg vagy vele elégedve, és nem csak bemondasz egy nevet vakon).

Ha példát akartok, olyasmire gondoltam, mint a Jasc Animation Shop 2 volt anno.

2013. dec. 28. 21:20
 4/5 tabaki ***** válasza:
A GIF-animátor guglizása csak ráadás volt. Ha nem vetted volna észre, ajánlottam négy jó programot, amelyeket én hasznosnak találok, és adott esetben ezeket veszem elő. Hogy ez neked miért egy név vakon való bemondása, az maradjon a te titkod, de ha csak ennyit kezdesz a javaslatokkal, nem tudom, még hány bolond töri majd magát a válasszal.
2013. dec. 28. 23:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Senki nem tudja ebből a két mondatból, hogy te mit csináltál már, meg mit nem, meg mit ismersz, meg mit nem. Tudod, hány ilyen kérdés van, ami ugyanúgy hangzik, mint a tiéd, de a kérdező azt sem tudja, hogy a gifet eszik-e, vagy isszák?

Sőt, már azóta is, hogy ezt feltetted, született ilyen..

Van itt pár:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5..

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__3..

2013. dec. 28. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!