Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mi motiválja a cracker csapato...

Mi motiválja a cracker csapatokat?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam rajta és még nem jöttem rá, hogyan működhetnek a különböző csapatok (Razor, Deviance), ahhoz, hogy feltörjék a játékokat meg kell szerezniük egy eredeti példányt nem? Ez ugye pénzbe kerül..elvileg, de akkor abban nekik mi a haszon, hogy a tört játékot ingyen felteszik netre? Vagy csak szimpla "hobbi kérdése" az egész?

#cracker csapat
2013. dec. 27. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
Egyrészt hobbi, másrészt n (n>1) embernek megvenni olcsóbb mint mindeninek külön. Harmadrészt ha hasznot akarnak belőle akkor leveszik a játék árát a bankkártyádról. (Ugyanis vírusírtót ki kell kapcsolni, cracket rendszergazdai jogokkal futtatni.)
2013. dec. 27. 14:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kerül pénzbe nekik. Más releaseknél hogy megy szerinted? Pl. filmeknél, mikor akár megjelenés előtt felkerül valami?
2013. dec. 27. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Scene release-ek esetében 99%-ban lopott a forrás, a P2P csapatok meg többnyire hobbiból tolják, megveszik, kölcsön kérik stb.
2013. dec. 27. 14:05
 4/6 P.O.C. ***** válasza:

Ez engem is érdekelne. Szerintem nem felebaráti szereltből csinálják, hogy a csóró proli is megengedése magának a játékot. Inkább a kihívás, hogy képesek-e megtenni. Másik elméletem, hogy ezzel a crack -ekkel zombit csinálnak a gépedből, ki-be járásuk lesz és felhasználják saját célokra vagy eladják egy harmadik félnek.

Remélem nem az utóbbi. :D

2013. dec. 27. 14:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez a zombis jelenség sajnos nem távlati dolog, rengeteg vírusos crack van ez tény. Olyat is hallottam már, hogy elvileg az összes vírusos, attól, hogy a ESET vagy bármi más nem riaszt...mert ugye ezek a MÁR ISMERT vírusokat tudják csak leginkább megtalálni.. Parodizálni szokták, hogy ezek csak a szkriptkölykök ellen védenek, az igaz hackerek ellen nem.
2013. dec. 27. 14:12
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Scene release sosem vírusos (mármint a proper), azon egyszerű oknál fogva, hogy azonnal kapná a nuke-ot. Mint pl. egy nyílt forráskódú szoftverben sincs backdoor.
2013. dec. 27. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!