Kérdezni szeretnék, hogy miért kap kékhalált a gép a processzor felhúzásánál. Ram voltot emeltem és a proci vcore voltot is emeltem de mégis kékhalált kap? Processzor: Intel Celeron E3400 2.60 Ghz mostani:3.1 Ghz Alaplap:ASRock G41M-VS3.
Miért????
1. Gyenge proci, nem tuningra való...
2. Ha túlhúzod tönkre is mehet...
3. A tuning mindig kockázatos...
4. Látszik hogy nem értesz hozzá...
Érteni értek hozzá csak nem tudom a processzor tűréshatárát.
De szerintem az alaplap BIOS-a nem engedi
Nem hiszem hogy tönkremegy mert nagyon jól viseli csak akkor kap kékhalált ha NAGYON felhúzom.
Teszteltem Pentium 1,2,3,4-es modelleket és azoknak semmi gondjuk nem volt. Nyugodtan felhúztam 4,5Ghz-re.
Láttam már Celeront 5 Ghz-n futni.
"... akkor kap kékhalált ha NAGYON felhúzom"
Akkor mi a kérdés?? Nem is értem miért reklamálsz a kékhalál miatt, mikor eleve nem rendeltetésszerűen használod a géped...
Sok keresés után ráleltem a hibára.
2 is van az op. rendszerem hibás verziójú és az alaplapom nem engedélyezi a thuningolást.
Ennyit kellett volna mondani... de igaz, hogy lusta voltam keresni..
"... az alaplapom nem engedélyezi a thuningolást. "
Ha értenél hozzá, akkor egy ilyen alapvető infót tudsz vagy rákeresel, érdemes-e nekiállni.
Imádom ,hogy idézgetsz a mondataimból le lehet állni megvan a probléma. Nem kell mondogatni hogy ehhez nem értek meg ahhoz eleve autószerelő vagyok egy OKJ-s számítástechnikával.
Most én se kérdezgetek hogy egy 1920-as Indian-hoz miért kell dekompresszor szelep.
Nem kell a komment megvan a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!