Hogyan töröljem az avast-t? Vezérlőpult nélkül!
A vezérlőpultból nem lehet törölni, program files-ból sem lehet az önvédelme miatt (kikapcsolni nem tudom, mert a program maga nem indul el). A telepítővel is próbáltam a hibajavítást, uninstal-t, egyik sem működött, viszont feltelepítettem még egyszer, de a hiba megmaradt:
AvastUI.exe - Alkalmazáshiba
a 0x77a80102 címen található utasítás a 0x00000050 memóriacímre hivatkozoztt. A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read.
Telepítéskor létre hozott Avast nevezetű mappát valahol itt: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AVAST Software (ha neked itt nem akkor a ProgramFiles mappában)
Ebben keresd meg a avast.ini nevezetű fájlt, nyisd meg és a SelfDefense=1 sort írd át SelfDefense=0 (ezzel kikapcsoltad az önvédelmet)
Most már elméletileg enged törölni.
Ha mégsem, akkor inditsd el az msconfig.exe progit és a Szolgáltatásoknál és az Automatikus inditásnál kapcsold ki az Avast automata elinditását.
Aztán gép kikapcs, újraindít, töröld le az Avastot és rakj fel valami értelmesebb védelmet.
Köszönöm a válaszod, sajnos ezekkel sem tudtam kitörölni :\
A SelfDefense fájlt nem engedi átírni ("Hozzáférés megtagadva"), az automatikus indításban 2 db avast volt, abból az egyiket ki lehet kapcsolni, hogy ne induljon el bekapcsoláskor, de a másikat (AvastUI.exe) amelyik a hibát dobja, nem...
Ezeken kívül megpróbáltam még a Szolgáltatásokban letiltani a programot de ott is "hozzáférés megtagadva"-t írt ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!