Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lehet, hogy ezt az egész...

Lehet, hogy ezt az egész netinstall dolgot félreértem?

Figyelt kérdés

Én azt hittem arra való, hogyha nincsen más eszköze az embernek, pl. optikája, akkor is tudjon bootolni.

Ha boot sorrendbe elsőre vesszük a netistallt, akkor nem kéne kérdezzen valamit, pl. wifi jelszót, és internetcímet? Nekem semmit nem csinál, ugyanúgy elindítja kérdés nélkül a Windowst.

2013. dec. 12. 11:07
 1/7 anti paladin ***** válasza:
Jó lenne tudni hogy mit ír a helpben a netinstall-hoz. :)
2013. dec. 12. 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Igen, nagy a kavar.

A netinstall azt jelenti, hogy elindul egy hagyományos adathordozóról az installer (20-30mega max.), ebben pont benne vannak az alapvető driver-ek, és ezzel a netről lehúzza a többi részét.

Amit te akarsz csinálni, az a PXE boot, amihez kell lenni a hálózaton egy PXE server-nek, amiről tud boot-olni a gép. Ezután indulhat rögtön az OS netről, vagy akár a telepítő, vagy akár egy egyszerűbb tetris. Ne keverjük a 2 technológiát!

2013. dec. 12. 14:35
 3/7 A kérdező kommentje:

és mire jó a netinstall akkor, szerintem semmire

először azt hittem arra jó, hogy optika nélkül is tudjon az ember bootolni, mert egyre több gép mentes a mozgó alkatrészektől, aztán arra gondoltam, hogy arra való, hogy ne kelljen a környezetet szennyezni DVD-k írásával, de ezek szerint semmire nem jó. Ha már pár megát kiírsz, akkor miért nem írod rá az egészet???

2013. dec. 13. 10:55
 4/7 kovpet ***** válasza:

Hint: nem csak dvd-re lehet tenni a netinstall imaget.

Tedd pen drive-ra és örülj :)

2013. dec. 14. 10:15
 5/7 A kérdező kommentje:
sajnos nincs rajta
2013. dec. 14. 12:39
 6/7 A kérdező kommentje:
ezért lett volna értelme
2013. dec. 14. 12:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Mi az hogy semmi értelme? Egyszerűen másra való, mint amire neked van szükséged.
2013. dec. 14. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!