Lehet, hogy ezt az egész netinstall dolgot félreértem?
Én azt hittem arra való, hogyha nincsen más eszköze az embernek, pl. optikája, akkor is tudjon bootolni.
Ha boot sorrendbe elsőre vesszük a netistallt, akkor nem kéne kérdezzen valamit, pl. wifi jelszót, és internetcímet? Nekem semmit nem csinál, ugyanúgy elindítja kérdés nélkül a Windowst.
Igen, nagy a kavar.
A netinstall azt jelenti, hogy elindul egy hagyományos adathordozóról az installer (20-30mega max.), ebben pont benne vannak az alapvető driver-ek, és ezzel a netről lehúzza a többi részét.
Amit te akarsz csinálni, az a PXE boot, amihez kell lenni a hálózaton egy PXE server-nek, amiről tud boot-olni a gép. Ezután indulhat rögtön az OS netről, vagy akár a telepítő, vagy akár egy egyszerűbb tetris. Ne keverjük a 2 technológiát!
és mire jó a netinstall akkor, szerintem semmire
először azt hittem arra jó, hogy optika nélkül is tudjon az ember bootolni, mert egyre több gép mentes a mozgó alkatrészektől, aztán arra gondoltam, hogy arra való, hogy ne kelljen a környezetet szennyezni DVD-k írásával, de ezek szerint semmire nem jó. Ha már pár megát kiírsz, akkor miért nem írod rá az egészet???
Hint: nem csak dvd-re lehet tenni a netinstall imaget.
Tedd pen drive-ra és örülj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!