Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy a francba lehet egy...

Hogy a francba lehet egy Compaq nc4200-ra oprendszert installálni?

Figyelt kérdés

Nincs benne optika, de van USB és SD kártya olvasó. Ennek ellenére egyikről se tudtam bootolni.

A BIOS-ban van USD floppy, USB SuperDrive, USB hardrive, USB optika.

Mármost az első az legfeljebb múzeumban van gondolom, a másod nem tudom mit jelent, reménykedtem, hogy ez lehet a pendrive vagy az SD kártya, a harmadik esetleg van itthon, de nem tudom felszabadítani próbálkozásra az 1Terás vinyómat, hogy egy 800MB-os bootolható Linuxot tegyek rá. Az utolsó meg ugyancsak nincsen nekem. Az internetes bootolás nem tudom hogy van, de ha az az első a boot sorrendben, akkor se történik semmi, gondolom valamit kérdeznie kéne, mondjuk wifi jelszót, vagy internetcímet.

2013. dec. 12. 09:37
 1/9 anonim ***** válasza:
venned kell hozzá egy külső optikai meghajtót azt tudja felismerni és telepíteni
2013. dec. 12. 10:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem hiszem el, hogy eladnak úgy egy laptopot, hogyha bootolni akarod, akkor venned kell hozzá külső optikát. Hiszen a gyári oprendszer is beszar egy idő után, főleg ha Windows, szóval erre nem kötelezhetnek szerintem. Nincsen más megoldás? Az a sokféle dolog, mintpáldául az USB superdrive, az mi a lószar?
2013. dec. 12. 10:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Ehhez elvileg van egy dokkoló amiben van CD meghajtó.

Azon keresztül lehet csak újra telepíteni, vagy USB -s optikai meghajtóval.

2013. dec. 12. 10:08
 4/9 anonim ***** válasza:

USB superdrive => Apple USB -s CD meghajtója.

USB hardrive => Egy alul támogatott USB -s merevlemez.

2013. dec. 12. 10:10
 5/9 anonim ***** válasza:
de nagyon is kell hozzá venni külső meghajtót amibe alapból nincs meghajtó az jóval olcsóbb ehez 5ezerért kell venned egy optikai meghajtót szinte semmi és így tudod bootolni ha bemész egy boltba veszel netbookot (kicsit) amibe nincs rögtön ajánlják a külső optikai meghajtó mive kell hozzá
2013. dec. 12. 10:18
 6/9 anonim ***** válasza:
egyébként valóban nem kötelezhetnek de ha neked nincs pénzed drágábra hanem olcsóbbra amibe épp nincs optikai meghajtó és csak azt tudod megvenni akkor vegyél hozzá optikai meghajtót mert olcsóbban kijössz semelyik gyártó nem a te pénztárcád alapján fogja eladni a laptopokat hogy na neki csak 40ezre van akkor egy 100ezres gépet eladnak csakis neked 40ért
2013. dec. 12. 10:24
 7/9 A kérdező kommentje:
és másik gépre rákötni nem lehhet?
2013. dec. 12. 11:08
 8/9 A kérdező kommentje:
vagy netről nem lehet?
2013. dec. 12. 11:09
 9/9 anonim ***** válasza:
ilyeneket nem lehet mindenképpen venned kell hozzá de már használtan 1000-2000ft-ért már kapsz cd-setés az xphez elég
2013. dec. 12. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!