Lejár az Office-om, mit tegyek?
Minden megnyitáskor felugrik az aktiválás varázsló ezzel az üzenettel:
"A Microsoft Office Professional Plus 2010 ezen példánya nincsen aktiválva. A szofter aktiválási ideje 20 nap múlva lejár."
Mit kell tennem? Nem értek a gépekhez, egy ismerősöm telepítette fel. :( Ha nem aktiválom, akkor 20 nap múlva nem tudom használni már?
Segítsetek!
Használd inkább az ingyenest.
LibreOffice,OpenOffice
De ha MS Office-t akarsz akkor Torrent oldalakon fent van egy nagy csomó és még csak aktiválni sem kell.
De bizony nem ám! Vagy esetleg csak korlátozásokkal, az a próbaverziótól függ (pl. olvasni lehet vele a dokumentumokat, de se módosítani, se menteni nem lehet).
Ez azért van, hogy vedd meg, ha meg vagy elégedve vele. Ezért hívják próbaverziónak...
És, mint már írták előttem: ha nem akarod megvenni, használhatsz ingyenes alternatívákat, mint a LibreOffice vagy OpenOffice vagy hasonlók.
És vannak a jogellenes módszerek (tört verziók), ami tulajdonképpen lopás.
Lopás vagy nem, volt már olyan nem egyszer, hogy legálisan megvásárolt szoftvert jelzett hamis példánynak a gyártó ellenőrző programja. No meg ha tönkremegy a hardverem és újra kell telepíteni, újból meg kell venni, mert az egyszer megvásárolt és felhasznált termékkulcsot nem használhatom még egyszer.
Ez a részükről nem fair, úgyhogy én inkább kalózkodok, de ha már elvárják tőlem, hogy tudjam ezeket használni (márpedig elvárják), nincs alternatíva, pont. Ha valakinek nem tetszik, szóljon a fejlesztő cégnek, hogy ne legyenek ilyen csavarintások, aztán ha majd ők tisztességesek lesznek, akkor majd én is kifizetem.
Kérdező, vagy megveszed, vagy utánajársz a kiskapunak, vagy használsz ingyenes szoftvert, ha nem szükséges a fizetőset ismerned. Nagyon más alternatíva nincs. :-)
Köszi a választ!
Azóta lejárt a 20 nap ( :D ) de még minden működik, a gépem sem robbant fel....
Annyi a szépséghibája, hogy minden egyes office-os program megnyitásakor továbbra is felugrik az :"A Microsoft Office Professional Plus 2010 ezen példánya nincsen aktiválva" üzenet. Viszont csak bezárom és minden működik, mint azelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!