Milyen progival tudok PDF doksit szerkeszteni?
PDF-et szerkeszteni word-ben? Hát akkor én nagyon lemaradtam valamiről.
PDF-be nyomtatni az más, azt pl tudja a cutepdf (ingyenes) meg ezer más program. Sőt online is lehet worb-ből PDF-et csinálni.
Lehet, hogy félreértettem a kérdést?
@ 4. Lenin:
Nem hinném, csak valószínűleg tényleg lemaradtál valamiről:
Azt hiszem, a későbbiek már beépítve tudják.
Természetesen nem utólagos szerkesztésről van szó, hanem a dokumentum PDF formátumú exportjáról, mint a Libre- illetve OpenOffice-okból ismerős lehet. De Kérdezőnek ez láthatólag elegendő, nem egy meglévő PDF-et akar továbbalakítani, ha nem a saját szövegét fixálni.
Egyébként a feladatra alkalmas még a Scribus, az Inkscape és természetesen a Latex rendszer, de egy mateklecke talán nem ér meg ennyit...
Szerintem a kérdező ugyan Wordben akarja szerkeszteni a dokumentumot, de PDF-ben küldené el. Ez, mint többen is írjátok, megoldható ugyan, és ráadásul kisebb is lesz a fájl, de mégsem célszerű, mert utána a címzett alapértelmezetten csak olvasni tudja, de nem tud vele túl sok mindent kezdeni. Tehát érdemesebb a .doc, esetleg a .docx formátum, azt lehet használni, módosítani stb.
Egyébként, a Libre Office bizonyos PDF fájlokat enged átszerkeszteni...
Ja, és a kérdés félreérthető: "Milyen progival tudok PDF doksit szerkeszteni?"
Nem mindegy, hogy "szerkeszteni" (létrehozni) vagy "átszerkeszteni" (módosítani).
Lajos54:
"utána a címzett alapértelmezetten csak olvasni tudja, de nem tud vele túl sok mindent kezdeni."ű
Én például feltételeztem, hogy éppen ez a cél: Ha az osztálytárs saját leckét akar, lesz szíves maga megírni. Ha tényleg ez rejtőzne mögötte, bájos elképzelés, de sajnos, működésképtelen. Valamit mindig lehet trükközni a PDF-ekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!