Van egy Lenovo G500-asom. Mit kell tennem, vagy beállítani a biosban, hogy bebootoljon usb röl vagy dvd-röl?
Nem kell belenyúlkálni a BIOS-ba. Elinduláskor kezdd el nyomkodni az F12-t, ekkor bedob egy boot manager menübe. Ott kiválasztod az USB HDD-t vagy a CD/DVD-t és kész.
Ha nagyon át akarod állítani a BIOS-t, akkor F2-vel léphetsz be. Ott megkeresed a boot device priority-t és előrehozod azt, amelyikről akarsz bootolni. Ha kész vagy akkor F10 a kilépés és mentés gyorsgombja.
Dvdről bootoláshoz a biosban a boot fül alatt tornázd fel az első helyre a meghajtót.
Ha usbről akarsz mondjuk windows-t telepíteni ahoz kell egy program amely bootolható pendrivot csinál vagy valami parancssoros megközelítés van, de arra nem szaglaztam
Bootolható pendriveot kell készíteni, baromi egyszerű az egész:
Aztán vagy F12 és kiválasztod, hogy pendrive (ez a jobb megoldás, mert így a telepítés első szakasza után újraindulásnál már HDD-ről bootol és nem megint a telepítőt fogja elindítani), vagy F2-vel belépsz a BIOS-ba és ott előre hozod az USB-t. Ennek annyi hátránya van, hogy a telepítő újraindulásánál azonnal be kell lépni BIOS-ba és a HDD-t előre venni, különben a telepítést megint kezdené az elejétől.
G500-on külön gomb van szerintem. Nekem legalábbis arról bootol. A bakapcsoló gomb mellett van.
Tudom régi kérdés de vkinek hátha hasznos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!