3D-s szerkesztő programot tudtok?
Terveztem egy kocsit, de be kellene fejezzem profi módon, á-tól z-ig.
Előre is köszönöm!
CAD program kell neked.
Autodesk programjai.
De nem lesz egyszerű megtanulni őket, hosszú idő, nehéz.
Ingyenes megoldásként:
...de tényleg nem lesz egyszerű menet, a CAD egy eléggé sajátos világ a 3D-n belül is.
Látványtervhez ajánlom a Blendert, amellyel egyébként ugyanolyan pontosan tudsz dolgozni, de a beskálázás nehézkesebb, meg a modellek gyártásba való átvitele is problémásabb, mint a CAD-rendszerekben. Cserébe viszont kitűnő minőségű, mutatós képeket lehet vele renderelni. A CAD-programokból tudsz olyan formátumú modelleket is menteni, amelyeket a Blender fogad, tehát megteheted, hogy a kész modellt Blenderben anyagozod, ott építesz neki valami környezetet, esetleg animálod. Akár egy komplett bemutató videót is összevághatsz benne.
Hát, erre mit mondhatok? Hogy neked melyik állna jobban kézre, azt nem tudom, legfeljebb a saját hozzáállásom alapján megpróbálhatok a lelkedre beszélni. Én meglehetősen utálom azt a nálunk népszerű mentalitást, amely szerint nem zsenáns a lopott programok használata, ha már megtehetjük -- ugyanis már régen nem igaz, hogy nincsen alternatíva, és muszájból tesszük.
Itt is ez a helyzet. A Rhinoceros nagy tudású, kiváló piaci program, éppen ezért meg is van az ára. Nem hinném, hogy jogtisztán lenne a birtokodban -- bár ezzel általában a kutya sem törődik, ha nagyobb nyilvánosság elé viszed a munkádat, legalábbis elvileg fennakadhat valaki rajta. A gyakorlatban egyébként nem sok valószínűsége van, tehát nem riogatásnak szánom. A Blender szintén rengeteget tudó, jól szervezett, és ezenfelül bármely célra ingyenesen és jogtisztán használható program. Hatalmas angol nyelvű szakirodalma van az interneten, rendkívül jól együttműködik más programokkal (egyébként a Rhinoceros szintén), de önmagában is nagyon körültekintően kialakított rendszer, amely a modellezéstől az animáción át a videók összevágásáig és effektezéséig mindenre képes. Én természetesen ezt javaslom, de a döntés a te kezedben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!