Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 3D-s szerkesztő programot tudtok?

3D-s szerkesztő programot tudtok?

Figyelt kérdés

Terveztem egy kocsit, de be kellene fejezzem profi módon, á-tól z-ig.

Előre is köszönöm!

#3D #látványterv.
2013. nov. 26. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:

CAD program kell neked.

Autodesk programjai.

De nem lesz egyszerű megtanulni őket, hosszú idő, nehéz.

2013. nov. 26. 22:44
 2/9 tabaki ***** válasza:

Ingyenes megoldásként:

[link]

[link]

...de tényleg nem lesz egyszerű menet, a CAD egy eléggé sajátos világ a 3D-n belül is.

Látványtervhez ajánlom a Blendert, amellyel egyébként ugyanolyan pontosan tudsz dolgozni, de a beskálázás nehézkesebb, meg a modellek gyártásba való átvitele is problémásabb, mint a CAD-rendszerekben. Cserébe viszont kitűnő minőségű, mutatós képeket lehet vele renderelni. A CAD-programokból tudsz olyan formátumú modelleket is menteni, amelyeket a Blender fogad, tehát megteheted, hogy a kész modellt Blenderben anyagozod, ott építesz neki valami környezetet, esetleg animálod. Akár egy komplett bemutató videót is összevághatsz benne.

2013. nov. 26. 23:58
 3/9 tabaki ***** válasza:
Amúgy milyen módon tervezted? És milyen szinten? A belső szerkezetét is?
2013. nov. 27. 00:00
 4/9 A kérdező kommentje:
Csak a külsejét, papíron, nagy vonalakba és ezt szeretném valósághűre kihozni...
2013. nov. 27. 08:37
 5/9 A kérdező kommentje:
Kaptam még egy olyant, hogy Rhinoceros 3D. Melyik volna jobb nekem, ez vagy a Blender?
2013. nov. 27. 09:25
 6/9 tabaki ***** válasza:

Hát, erre mit mondhatok? Hogy neked melyik állna jobban kézre, azt nem tudom, legfeljebb a saját hozzáállásom alapján megpróbálhatok a lelkedre beszélni. Én meglehetősen utálom azt a nálunk népszerű mentalitást, amely szerint nem zsenáns a lopott programok használata, ha már megtehetjük -- ugyanis már régen nem igaz, hogy nincsen alternatíva, és muszájból tesszük.

Itt is ez a helyzet. A Rhinoceros nagy tudású, kiváló piaci program, éppen ezért meg is van az ára. Nem hinném, hogy jogtisztán lenne a birtokodban -- bár ezzel általában a kutya sem törődik, ha nagyobb nyilvánosság elé viszed a munkádat, legalábbis elvileg fennakadhat valaki rajta. A gyakorlatban egyébként nem sok valószínűsége van, tehát nem riogatásnak szánom. A Blender szintén rengeteget tudó, jól szervezett, és ezenfelül bármely célra ingyenesen és jogtisztán használható program. Hatalmas angol nyelvű szakirodalma van az interneten, rendkívül jól együttműködik más programokkal (egyébként a Rhinoceros szintén), de önmagában is nagyon körültekintően kialakított rendszer, amely a modellezéstől az animáción át a videók összevágásáig és effektezéséig mindenre képes. Én természetesen ezt javaslom, de a döntés a te kezedben van.

[link]

[link]

2013. nov. 27. 11:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam mind2-őt, de elsőre eléggé bonyolultnak tűnnek...
2013. nov. 28. 17:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja és nagyon köszi az eligazítást, hogy töltötted az idődet.
2013. nov. 28. 17:18
 9/9 tabaki ***** válasza:
Nem könnyű műfaj, de nagyon izgalmas. Tulajdonképpen az alapfogások meg a program működtetésének megtanulása a legkínosabb része, mert amikor már egyáltalán valamiféle modellt el tudsz készíteni, és meg tudsz jeleníteni, akkor mindig egy-egy újabb megoldást hozzátanulva lépésenként haladhatsz akármeddig. Ezenkívül, a téged éppen érdeklő feladatokban a program egyéb funkcióitól függetlenül is elmélyedhetsz, tehát nem kell programot teljes egészében ismerned ahhoz, hogy valamely területen látványosat alkoss. A Rhinoceros-szal én csak az ősidőkben foglalkoztam, már nemigen vannak emlékeim róla, de a Blenderben, legalábbis az elején, talán tudok segíteni, ha valahol elakadsz. Csak lehetőleg minél egyértelműbben fogalmazd meg az adott problémát.
2013. nov. 29. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!