Hogyan tudom megnézni, hogy egy adott program melyik porton használja a net-et?
Na most engem konkrétan az érdekelne, hogy pl van egy program ami pl egy vállalati csoportmunka szoftver és pl nyílt wifin nem tud működni, mert nem a szabványos portok egyikén üzemel, hanem egy speciális port van beállítva amin dolgozik.
Hogyan tudom megállapítani, hogy az adott szoftver melyik portot használja, anélkül, hogy a beállításaiban turkálnék?
Nem jó mégsem. vagy nem tudom használni az is lehet.
A lényeg az volna, hogy adott egy nyílt wifi hálózat ahol elvileg szinte csak böngészni lehet. Az én problémám az lenne, hogy ha pl egy olyan programot szeretnék használni ami egy bizonyos speciális portot használ akkor először a rendszergazdával kell megnyittatnom azt a bizonyos portot.
Hogyan tudhatom meg, hogy milyen portot szeretne használni az adott program?
Próbálkoztam a netstat -ano val de úgy látom az csak azokat a portokat mutatja amik már használatban vannak.
A TCPView -al megtudod nézni mikor működik a program, hogy melyik porton kommunikál, persze attól hogy ismered a portot, még nem fogod tudni átengedni nyílt wifi tűzfalán.
Max ha annak rendszer gazdájával felveszed a kapcsolatot és megkéred rá egy sör mellékletében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!