Hogy lehet ilyet csinálni GIMP-pel? :O
Nagyon tetszenek ezek a képek, csak nem tudom, hogy hogyan csinálják meg. Biztos, hogy photoshoppal, de erre szerinte képes a GIMP is. Valaki elmagyarázná? :$
Baromi faék módon meg lehet csinálni:
1. Megnyitsz egy neked tetsző képet.
2. Kérsz tá egy átlátszó réteget és kitöltöd fehérrel
3. Egy neked tetsző betűtípussal írsz valami szöveget
4. Fuzzy Select Tool-lal kijelölöd a szöveget
5. Átváltasz a fehér rétegre és törlöd a kijelölés tartalmát
Eredmény:
Már csak el kell dolgozni a recésebb éleket, és kész.
A linked fölöslegesen behívja a fél világ képeit, nem lehetett volna egyenesen rámutatni?
Nem tudom, miért biztos, hogy PS, de természetesen Gimppel is többféleképpen megcsinálható. Talán a legátláthatóbb módszer: Csinálsz egy képet, amelyiknek fehér alapon rajta vannak a feliratok. Réteg->Átlátszóság->Alfa csatorna hozzáadása. Szín szerinti kijelöléssel kiválasztod a feliratokat, utána Delete. Egy alsó rétegre az egyik átlátszó felirat alá beteszed az őszi, a másik alá a téli motívumokat. Kész.
A kijelölt feliratokba közvetlenül is belemásolhatod a képet, vagy ecsetként használva is kitöltheted vele a körvonalat, de az utólagos szerkeszthetőség érdekében szerencsésebb a réteges megoldás.
Na, megint meg lettem előzve. Azért én meg legalább bemutatom az ecsetként használt képes megoldást:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!