Volt win8-as notebookra nem engedi feltelepíteni a win7-et?
Az lenne a kérdésem,hogy van egy sony vaio notebookom és win8-al kaptam és most fel szerettem volna rá rakni a windows 7-et. Mivel nincs cd olvasó a gépben így usb ről csináltam. Nagy nehezen ( nekérdezzézek hogy én se tudom ) bele léptem uefi vezérlőbe és onnan a bios ba. Ott beállítottam hogy usb ről bootoljon meg még valamit a boot menüben. Elkezdtem telepíteni a win-t és megkérdezte, hogy hova telepítsem. És hát itt jöttek a gondok.... ezt írta ki:
a windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt lemez GPT particionálási stílus szerint.
Mit tudok csinálni hogy jó legyen?
Itt van pár kép róla:
Ha előbb tudtam volna hogy kijött a 8.1 update akkor nem foglalkoztam volna win7-tel... nem most próbáltam felrakni a win7et kb már két hete csak nem kellett a gép így nem foglalkoztam vele csak most már kéne.
De ha nekem írtok olyat hogy valahogy vissza tudjam rá rakni a win8(.1)-et már annak is örülnék :)
UEFI telepítővel fel tudod rakni a win7-et: [link]
Egyébként én is a win 8.1.-et javasolnám, azt a verziót amivel megvetted letöltöd torrentről, automatikusan aktiválódni fog telepítés után(digitális kulcs miatt), ezután meg jöhet a 8.1 frissítés.
Ezt fogom csinálni. letőltöm a win8-at ami rajta volt. feltelepítem(remélem sikerül) és utána firssítem.
ja és az lemaradt hogy nincs rajta op a gépen mert formáztam a c meghajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!