Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 2014-től mi lesz az xp-vel?

2014-től mi lesz az xp-vel?

Figyelt kérdés
2014 április 8 tól (elvileg...)nem lehet majd xp-t használni. Mi lesz ott, hol még xp van (pl.: iskolák irodák....), és nem alkalmasak a gépek új oprendszer befogadására? Tudom, hogy nem lesznek biztonsági frissítések, de az új programok sem fogják támogatni? (pl.: Flash Player, Chrome, vírusirtók....stb)

2013. nov. 22. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet majd használni, csak nem lesznek hozzá új frissítések. Lesznek rá ettől függetlenül új programok, pl. újabb verziójú Chrome tuti lesz.
2013. nov. 22. 20:56
 2/8 Lajos54 ***** válasza:

Nagyon sokan eddig sem töltötték le a frissítéseket, nekik ezután sem fog hiányozni. Nem egy Sp2-vel üzemelő XP-vel találkoztam már. Az viszont lehet, sőt valószínű, hogy egyes újabb programok már nem fognak vele kompatibilisek lenni, bár egyre több az olyan program, ami még működik régebbi és újabb oprendszereken is egyaránt.

Az is kérdés, hogy újabb kiegészítők, hardverek mennyire fogják támogatni. Viszont, mivel még nagyon sok gépen üzemel XP, szerintem egy darabig biztosan lesz még külső támogatottsága, még ha a Microsoft (üzleti érdekből) szeretné is, hogy mielőbb "kikopjon", hogy a vásárlók vegyenek újabb oprendszert.

De ennek (egy darabig) még komoly gátat jelent az, hogy nem kevés 5-8-10 éves gép van használatban, amin az Xp még működik, de kiépítettségük miatt már nem lehet rá mondjuk Win 7-et sem feltelepíteni, mert nem érik el a minimális feltételeket.

Amíg ezek a gépek ki nem kopnak, addig biztosan "élni fog" az XP, bármennyire is az ellenkezőjét szeretné a Microsoft.

2013. nov. 22. 21:56
 3/8 tabaki ***** válasza:
Az irodákban le fogják cserélni a gépeket, mert a cég érdeke, meg el is tudják számolni. Az iskolákban, ha már végképp megbízhatatlanná válik a rendszer, és nem tudnak új gépparkot beszerezni, álljanak át linuxra. De ez a kényszerhelyzet nyilván nem 2014-ben jön el, hanem jóval később. Az, hogy az oprendszer frissítése egy adott határidőben lejár, nem jelenti azt, hogy egyszerre minden szoftver cserbenhagyja. Amúgy meg miért ne működhetnének régebbi verziókkal? Igen, bizonyára lesznek olyan formátumok, amelyeknek a használatát már nem lehet XP-n megoldani, de ilyen a világ. Attól se szakadt le az ég, hogy a DOS vagy a Windows 3.1 ma már nemigen több kedves emléknél. A Windows 98 nem volt jó kis rendszer a maga idejében? Jaj, mi lehet az irodákkal, iskolákkal, amelyek azt használták?
2013. nov. 22. 22:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor kénytelenek lesznek új vagy használt gép után nézni amik alkalmasak az új windwos fogadására. Pl pályázati uton is lehet hogy kap egy közoktatási intézmény vagy irodák rá pénzt. Azt tudom az internet explorer xp n már csak maximum 8 as mozilla meg crome már nem az informatikus ismerösöm azt mondta a szoftvergyártok se fogják támogatni a mozillát se a googlecrome t hát akkor akár tetszik akár nem válltani kell. Mért a ruhát cipöt se hordod életed végéig nem ? Na akkor azt is venni kell újat és a window s nál is ugyanez a tészta.
2013. nov. 26. 09:16
 5/8 Lajos54 ***** válasza:

Tulajdonképpen így igaz. De azt nem szabad elfelejteni, hogy egy kisebb hivatalban, intézményben, ahol van mondjuk 8-10 gép, ami ugyan nem a legújabb, legkorszerűbb, de nagyjából használható, nem biztos, hogy olyan egyszerűen elbírja a költségvetés azt a kb. egymillió forintot, amibe a teljes géppark cseréje kerülne.

És akkor még nem is számoltam sokat, hiszen ha egy gépre 70-80 ezer Ft + Windowst számolunk, akkor hol van még a szintén cserére szoruló Office?

Lehet persze mondani, hogy Linux és OpenOffice, az ingyen van. Igen, de aki próbálta már, az tudja, hogy -bár szinte azonos- vannak kompatibilitási gondok bőven.

Még azonos "márkán" belül is.

Nálunk például 12 gép van, néhány közülük (az újabbak) már Windows 7-tel, illetve MS Office 2007-tel telepítve, illetve van már 2 db. Win 8-as, MS Office 2010-zel. Még ezek között is vannak átjárhatósági gondok néha.

Szóval nem lesz olyan túl egyszerű az átállás...

2013. nov. 26. 09:50
 6/8 csacsi2 ***** válasza:
Ha nem lesz jó az új firefox, szerintem a mostani verzióval is el fog menni sokáig, nem hiszem hogy mindjárt itt a html8...Szóval régi vasra régebbi program. IE -t meg nem kell használni, vannak jobb alternatívák, igaz a programok/összetevők gépígénye egyre magasabb a FF -ban nálam már ki kellett kapcsolni a hardveres gyorsítást, de ettől még szuperül működik! Addig ameddig már teljesen használhatatlan lesz az xp, úgy is tönkremegy a gép és akkor vesz újat az ember. sokáig lesz még xp- támogatás ide-oda. Egyik legstabilabb rendszer, mert a sok-sok év alatt már minden hibajavítás kijött, míg a Win8 -ra még nincs sp3, de szerintem lesz majd.
2013. nov. 26. 10:16
 7/8 anonim ***** válasza:
ha nemlesz jó az új firefox ? Akkor elöfordul hogy bizonyos oldalak nemfognak betöltödni és a vírúsirtó is azért kell hogy müködjön mert a vírusok tönkretehetik a windows mint nekem a 8 ast is. hiába akarja az ember az xp t elöbb utobb mindenek egyszer vége. nekem volt egy bolt ahol az új gépemre nemtelepiteték fel a windows vistát gondolom nemhiába összeis vesztem velük felrakatam a 7 es helyet máshol a vistát de igy utolag rájöttem tényleg hülyeséget volt. Igazuk volt hogy régi windows sal ne akarjon egy ember dolgozni bár mindenkinek más az anyagi háttere. Utolsó elötti válaszadó ! a windows árát emlited hogy ha mondjuk van 8-10 gép dobozosat vásáról az nem egy gépre több gépre teleithetö csak nemtudom mennyire de minimum 4 re biztos igy azért a windows nemlesz olyan drága és iskolákba az én véleményem szerint sima 8.1 vigan elég. tanulni járnak a diákok oda nekem is sima van és mindent lehet vele csinálni.
2013. nov. 26. 12:51
 8/8 csacsi2 ***** válasza:

TOMAZIA19

Értelek és nem is azt mondom hogy jó ez így, csak sok sok év kell ahoz, hogy ne legyen jó már semmilyen körülmények között.A FF 3 -is használható még, hát még a 25, vagy míg már a mozzila is kiszáll, lesz belőle 48...Sokan túlhisztériázzák a dolgot. A vírusírtó meg nem Ms, szóval az látja el a dolgát.

összegezve:Aki megteheti cserélje le régi rendszerét (beleértve az elavult config -ot, ami esetleg már nem futna jól egy nagyobb gépígényü Oprendszer), aki nem teheti meg az se pánikoljon, előbb megy tönkre a gép...

2013. nov. 27. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!