Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programmal lehet egy...

Milyen programmal lehet egy atlagos benti feny alatt elkeszitett kepnek a hatteret teljesen kifeheriteni, ugy, hogy az objektum megorizze az eredeti szinet, elesseget, stb?

Figyelt kérdés

Online kepszerkeszto programban egy fokkal jobba tudtam varazsolni, de valahogy meg nem az igazi, hiszen a feny nem volt egyenletes a kepen.

Koszonom a segitseget!

2013. nov. 22. 14:02
 1/4 coopper ***** válasza:

Szia.

Három lépésben esetleg :

1. Körberajzolod az objektumot Polygon kijelöléssel és átmásolod egy másik képre (csak az objektum lesz rajta átlátszó háttérrel)

2. Most bármivel amit az adott képszerkesztő támogat, elkezded javitgatni a hátteret (és az objektumot is)

3. Ha megfelelő a háttér, visszateszed az objektumot visszaigazitod a helyére és egyesited a réteget, majd elmented a képet.

Bármelyk képszerkesztővel ami támogatja a polygon kijelölést és az átlátszó hátteret megvalósitható a dolog, igaz elég munkás, de a cél és az eszköz esete.

Sok sikert.

Üdv.

2013. nov. 22. 14:44
 2/4 tabaki ***** válasza:

Hát, lehet, hogy sok vele a dolog, de szerintem még mindig a körülvágás a legjobb és legegyszerűbb megoldás. Ingyenes programként természetesen a Gimpet javaslom, de ha már te valami miatt kedveled az online megoldásokat:

[link]

Behívod a képet, a Lasso tool (lasszó) eszközt választod, a felső sorban Poligonal lasso toolra (vagyis sokszöglasszóra) változtatod, és pontról-pontra körbejelölöd az objektumodat. Utána JOBB egérgombbal lőj a kijelölésbe, válaszd az Invert selection (a kijelölés megfordítása) menüpontot, végül Delete.

Ne felejtsd el más néven visszamenteni a gépedre!

Gimpes kivágásról szót ejtek itt:

[link]

...meg itt:

[link]

2013. nov. 22. 15:30
 3/4 A kérdező kommentje:

Koszonom mindkettotoknek, mindenkeppen kiprobalom a korbevagast, eddig ez meg nem jutott az eszembe.

Azt hittem a profik valami szuper programmal csinaljak, vacakolas nelkul! :-)

Akkor tevedtem.

2013. nov. 22. 17:21
 4/4 tabaki ***** válasza:
Igen, de nem vagy egyedül. Sokan azt hiszik, hogy attól "profi" egy program, hogy nem kell vele dolgozni, ezért lopja boldog-boldogtalan a Photoshopot. De nem. Ha jól ismered és sok munkát szánsz a képre, akkor többre juthatsz vele, mint az ingyenes programokkal, mivel több lehetőséget építettek bele; együttműködhetsz más szoftverekkel, kényelmesen dolgozhatsz nyomda alá, stb. Ilyen egyszerű dolgokban nem jelent különösebb előnyt, nagyjából így megy a professzionális programokban is.
2013. nov. 22. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!