Milyen programmal lehet egy atlagos benti feny alatt elkeszitett kepnek a hatteret teljesen kifeheriteni, ugy, hogy az objektum megorizze az eredeti szinet, elesseget, stb?
Online kepszerkeszto programban egy fokkal jobba tudtam varazsolni, de valahogy meg nem az igazi, hiszen a feny nem volt egyenletes a kepen.
Koszonom a segitseget!
Szia.
Három lépésben esetleg :
1. Körberajzolod az objektumot Polygon kijelöléssel és átmásolod egy másik képre (csak az objektum lesz rajta átlátszó háttérrel)
2. Most bármivel amit az adott képszerkesztő támogat, elkezded javitgatni a hátteret (és az objektumot is)
3. Ha megfelelő a háttér, visszateszed az objektumot visszaigazitod a helyére és egyesited a réteget, majd elmented a képet.
Bármelyk képszerkesztővel ami támogatja a polygon kijelölést és az átlátszó hátteret megvalósitható a dolog, igaz elég munkás, de a cél és az eszköz esete.
Sok sikert.
Üdv.
Hát, lehet, hogy sok vele a dolog, de szerintem még mindig a körülvágás a legjobb és legegyszerűbb megoldás. Ingyenes programként természetesen a Gimpet javaslom, de ha már te valami miatt kedveled az online megoldásokat:
Behívod a képet, a Lasso tool (lasszó) eszközt választod, a felső sorban Poligonal lasso toolra (vagyis sokszöglasszóra) változtatod, és pontról-pontra körbejelölöd az objektumodat. Utána JOBB egérgombbal lőj a kijelölésbe, válaszd az Invert selection (a kijelölés megfordítása) menüpontot, végül Delete.
Ne felejtsd el más néven visszamenteni a gépedre!
Gimpes kivágásról szót ejtek itt:
...meg itt:
Koszonom mindkettotoknek, mindenkeppen kiprobalom a korbevagast, eddig ez meg nem jutott az eszembe.
Azt hittem a profik valami szuper programmal csinaljak, vacakolas nelkul! :-)
Akkor tevedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!