Miért lassu a linux ubuntu 12. 04 64 bit ezen a gépen? 2x2500 mhz proci ati radeon hd 4550 a többi szerintem nem számit
unity 2d vagy 3d megy? a nyíl mutatja hol tudod átállítani bejelentkezés előtt, állítsd át hátha gyorsabb lesz.
Ebből a gépből Ubuntuval nem igazáb tudsz többet kihozni. Unity nem éppen az erőforrás takarékos desktopok közé tartozik.
Arról nem is beszélve, hogy önmagában a chrome eszik nekem 2GB memóriát. Persze ezt lehet csökkenteni, ha csak 1 fület használsz, de akkor sem az igazi (még firefoxal sem).
Némileg tudod gyorsítani, ha csinálsz neki 2-3GB SWAP-ot.
Én erre a gépre néznék egy másik linuxot, például megpróbálnám a LinuxMintet legalább 2GB SWAP-el. Csodákat ne várj ettől se. Ha egy gyors gépet szeretnél, akkor puppylinux vagy valami hasonló, ami erre lett kitalálva. Esetleg még a Lubuntut is kipróbálhatod.
ubuntu és allata 2d
A sima ubunu a 3D, kérdés hogy a kettő között érzel-e különbséget.
A géped egyébként elég, a notinkon intel core duo proci, 1GB RAM, intel 945 integrált szutyok van, és megy rajta. A te radeonod miatt lehet az akadás, ezért kellene kipróbálni mindkettőt. Az viszont igaz hogy bármelyik másik felülettel gyorsabb lenne a gépeden a linux, legyen az KDE(kikapcsolt effektekkel), xfce, vagy mate.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!