Magyar róvás unicode használata hogyan?
Ez alapján jártam el, erre ilyen karaktereket kapok: תחךץםלען
először mondjuk elöb használtam a telepítőt és később töltöttem le a hunrunes készletet, de korrigálgattam. Konfigurálni meg nem enged lehetőséget, hogy nyelvhez betallózzak betűkészletet.
1. A magyar rovás rövid o.
2. A magyar rovás nincs benn unicode-ban, nem is kell, hiszen akik használják még mindig azok éppen elég primitív balfąszok hozzá.
Egyébként ezek héber betűk, a jobbikos állatok nyilván ezeket helyettesítették be a rovás cuccokkal. pf, amatőrök
ne keverd ide a politikát. főleg ilyen gyűlöletesen,hogy a hazafi jellegű,akkor biztos jobbik,akkor biztos rasszista. ez rágalom.
Másrészt, igen,azóta utánanéztem. lényegében az eredeti rovás nem jelzett külön o-t és ó-t,mert anélkül is úgy ejtették ahogy kell, mert berhegy megfegelmezhetem, egyes megerted met ekerek elmendene.
latinmagyarban van o-ó, de nincs a,á,e,é hosszas jelőlése,mikor észrevétlenül de kiejtjük különböző hosszan. Azt írnám ora,és úgyejtem óra.
Szerintem meg kell maradni a réginél,és értelemmel eldöntjük,hogy hogy ejtjük. illetve úgy ejtjük ahogy kell,elöbb tanulunk meg beszélni,helytelenül író ishelyesen ejti. latinmagyarba meg felkéne venni még a e,é,a,á hosszú-rövid különbséget. szemléltetésnél,rendszerezésnél érdekes megfigyeléseket lehetne tenni.
pl: árt-rövid á,árad-hosszú á
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!