Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Magyar róvás unicode használat...

Magyar róvás unicode használata hogyan?

Figyelt kérdés

[link]

Ez alapján jártam el, erre ilyen karaktereket kapok: תחךץםלען

először mondjuk elöb használtam a telepítőt és később töltöttem le a hunrunes készletet, de korrigálgattam. Konfigurálni meg nem enged lehetőséget, hogy nyelvhez betallózzak betűkészletet.

2013. nov. 19. 01:08
 1/3 anonim válasza:
0%

1. A magyar rovás rövid o.

2. A magyar rovás nincs benn unicode-ban, nem is kell, hiszen akik használják még mindig azok éppen elég primitív balfąszok hozzá.

Egyébként ezek héber betűk, a jobbikos állatok nyilván ezeket helyettesítették be a rovás cuccokkal. pf, amatőrök

2014. ápr. 30. 18:40
 2/3 A kérdező kommentje:

ne keverd ide a politikát. főleg ilyen gyűlöletesen,hogy a hazafi jellegű,akkor biztos jobbik,akkor biztos rasszista. ez rágalom.

Másrészt, igen,azóta utánanéztem. lényegében az eredeti rovás nem jelzett külön o-t és ó-t,mert anélkül is úgy ejtették ahogy kell, mert berhegy megfegelmezhetem, egyes megerted met ekerek elmendene.

latinmagyarban van o-ó, de nincs a,á,e,é hosszas jelőlése,mikor észrevétlenül de kiejtjük különböző hosszan. Azt írnám ora,és úgyejtem óra.

Szerintem meg kell maradni a réginél,és értelemmel eldöntjük,hogy hogy ejtjük. illetve úgy ejtjük ahogy kell,elöbb tanulunk meg beszélni,helytelenül író ishelyesen ejti. latinmagyarba meg felkéne venni még a e,é,a,á hosszú-rövid különbséget. szemléltetésnél,rendszerezésnél érdekes megfigyeléseket lehetne tenni.

pl: árt-rövid á,árad-hosszú á

2014. máj. 8. 21:06
 3/3 anonim válasza:
"árt-rövid á,árad-hosszú á" ezt úgy hívják hogy allofón, mert soha de soha nem találsz olyan két szót amiket csak ez különböztet meg. Sőt legtöbben ezt észre se veszik pl. fogadjunk nem tudtad hogy az inga és inda szavak n-jei teljesen más hangok?
2014. máj. 12. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!