Bootoláskor az alaplap mindig kiírja, hogy Serial_Ch0 Master: No Device, Serial_Ch1 Master: No Device. Hogyan tudnám megszűntetni?
Úgy is nevezik hogy Serial ATA
ha nincs ilyen akkor egyszerűen állítsd be azokat Disabled-re amelyik csatlakozóba egyetlen meghajtó sincs dugva meg is vannak számozva az alaplapon pl IDE_1, SATA_1 stb
ASUS
De hát not detected van írva a BIOS-ba, ha viszont azpn belül megyek, akkor sokminden van, ami auto-ra van állítva. Kipróbáltam, hogy disable-re rakom, de nem szűnt meg
Fel kell telepíteni az alaplapi IDE ATA/ATAPI vezérlőket.
Alapból nem ismeri fel a satás vinyót. Ehez ki kell írnod floppy -ra az alaplapi telepítőlemezedről a vezérlőket.
1, vagy kiírod egy működő gépen 2, beteszed a lemezt a meghajtóba és meg fogja kérdezni hogy kiírja -e floppyra, majd a floppyról boot-olva telepíti.
De lehet más hiba is, nekem így kellett telepítenem (beszereznem egy floppy meghajtót)
Itt:
Oprendszert nem írtál
XP
Töltsd le ezt (VIARAID.zip):VIA VT6420 (VT8237) SATA RAID Driver Package Version 2.20E for Windows 98SE/ME/2000/XP/2003
A \VIARAID\DRIVERDISK\ ben futtasd a MAKEDISK.EXE -t ami kiírja neked floppyra.
Ezeket:
2003IA32\
WIN98-ME\
WIN2000\
WINNT40\
WINXP\
TXTSETUP.OEM
VT8237
Majd bootolj floppy-ról és telepítsd fel. Ezek után már fel kell ismerje a merevlemezt. A SATA-t csak akkor tiltsd le ,ha nincs SATA-s merevlemez a gépeden.
Ha nem XP akkor válassz oprendszert és ua. az eljárás mint előbb!
BIOS -ban állítsd be RAID -re (ne non-Raid).
Szerintem ez lesz a baja, de más is lehet, viszont ezt meg kell tenni amennyiben nem lett volna meg.
Próbál meg ezt: Advanced --> SouthBridge Configuration --> VIA SATA Boot ROM: Disabled
Más SATA -val kapcsolatos beállítás nincs a bIOS -ban sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!