Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Sehogy se tudom megszüntetni...

Sehogy se tudom megszüntetni az írásvédettséget. Törölni se engedi. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
kimutatta az avast hogy van egy fájl ami vírus,ez egy játékkal jött le,gondolom valami kiegészítője,de a játékot se használom,szóval ki akarom törölni. de nem lehet mert se karanténba nem tudom tenni,se törölni nemtudom mert írásvédett.. meg próbáltam már hogy,jobb klikk--> tulajdonságok--> Attributúmok-->és a pipát kivettem az írásvédettségről,de okézásnál nem engedte..mit csináljak? hogyan töröljem? légyszi segítsetek!

2013. nov. 12. 15:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
vírusírtó kilő(hogy újraindításnál se induljon el), gép újraindít, sajátgépen(nem totalcommander) belül megkeresni és törölni, majd vírusító vissza, restart és kész is
2013. nov. 12. 15:23
 2/14 A kérdező kommentje:
köszi! de nem ment. ugyanazt csináltam amit mondtál,de nem is hozott fel olyan opciót,hogy törlés :/
2013. nov. 12. 15:33
 3/14 A kérdező kommentje:
tehát úgy van hogy van BD-ROM-meghajtó (H:) - sims3. és ezen belül vannak a fájlok (a vírusos is) ezt hogy tudom törölni?
2013. nov. 12. 15:40
 4/14 csacsi2 ***** válasza:

"nem is hozott fel olyan opciót,hogy törlés" ?!?!

Ezt nem értem. nem volt a jobbklikkes menüben a törlés?

BD-ROM ? Ez virtuális meghajtó, vagy cserélhető hordozó?

Csak mert a nem újraírható lemezről és virtuális meghajtórol sem lehet törölni!

Vedd ki a lemezt / UnMountold és ennyi, nem lesz a "gépeden".

2013. nov. 12. 15:45
 5/14 A kérdező kommentje:
nincs a jobbklikkes menüben törlés
2013. nov. 12. 15:52
 6/14 A kérdező kommentje:
azt írja hogy ez CD-meghajtó..dehát nincs bennt cd
2013. nov. 12. 15:55
 7/14 csacsi2 ***** válasza:

Akkor virtuális meghajtó be van mountolva?

levázolom amit kisakkoztam a mondandódból:

Van egy játék telepítve.

A telepítő "lemez" be van mountolva amin vírus van.

Úgy jelenik meg az intézőben mint más "normális meghajtó" H: és nem tudsz róla törölni.

A virtuális lemezek (pl.:ISO)olyan lemezek ami fizikailag nem léteznek, de úgy működnek mintha azok kézzel fogható lemezek lennének. Ezen lemezeket egy virtuális meghajtó program kezeli mint pl a DaemonTool,PoverIso,CloneCD stb.

Ezek a programok írják, olvassák a lemezeket, az operációs rendszer nem tudja kezelni ezért nem is tudja törölni!"Mount" beteszi a lemezt, unmount "kiveszi a lemezt" ha leválasztod (unmount) akkor nem lesznek ott fájlok (csak a virtuális lemezkép-ben, mint egy rarban a csomagolt fájlok).

Ha nem akarod, hogy karanténozza vedd ki a pipát a cserélhető adathordozók védelme alól, tedd kivételek közé, vagy töröld magát a lemezképfájlt (iso) amit csak akkor tudsz megtenni , ha leválasztod a meghajtót (unmount).

Valószinüleg a játékban van kulcsgenerator,patch, vagy crack amit a vírusírtó blokkol.

2013. nov. 12. 16:08
 8/14 A kérdező kommentje:
óó nagyon jól kitaláltad! pont így van! én nem nagyon értek hozzá,azért nemtudtam leírni normálisan. és hogyan tudom Unmountolni?
2013. nov. 12. 16:12
 9/14 csacsi2 ***** válasza:

Valamelyik virtuális meghajtó program (miket írtam) abban kellene keresni. Általában beépül a jobbklikkes menübe. Katt a meghajtóra és ott kell legyen a leválasztás (UnMount), ha nem akkor meg kell nyitni a programot és ott kell körülnézni .

PowerIso-ban így néz ki:

Csatlakoztatás/leválasztás

[link]

[link]

Programban:

[link]

tudni kellene milyen programod van fent!

2013. nov. 12. 17:11
 10/14 A kérdező kommentje:
DaemonTool van
2013. nov. 12. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!