Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » S. O. S. Hogyan lehet excel...

S. O. S. Hogyan lehet excel táblázatban összeszorozni a két egymás melletti oszlopban lévő értékeket?

Figyelt kérdés
Sok számról van szó, így nem szeretném külön-külön géppel szorozgatni. Két oszlopról van szó, és a mellettük lévő üres oszlopba szeretném a C és D oszlopban lévő cellák értékeit. Összeadni könnyű, mert van a SZUM, de hogy lehet szorozni? Nem vagyok valami profi, minden segítséget köszönök. A helpet már néztem, nem találtam ilyet, hogy szorzás

2013. nov. 6. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:

=cella*cella

A "cella" az azonosítóval adható meg, melyik oszlop és sor keresztmetszetében található, például B2 és C2 van egymás mellett, akkor azokat szorzod.

Az eredményt pedig képletmásolással végighúzod az oszlopban, a jobb alsó sarokban lévő négyzetnél fogva.

2013. nov. 6. 12:11
 2/4 A kérdező kommentje:
MŰKÖDIK! KÖSZIIIIIIIIIIIIIII! Sok fölösleges melótól mentettél meg, örök hála! Ezentúl tudni fogom
2013. nov. 6. 12:18
 3/4 anonim ***** válasza:
=A1*B1
2013. nov. 6. 12:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A szorzás matematikai művelet és nem kizárólag a program képessége, ezért nem volt a súgóban.

Ugyanúgy más matematikai műveletet is el lehet végezni a cellákkal (ha számot tartalmaznak), csak a szám helyett a cellát adod meg.

Például százalékszámításnál A1 cella 25%-a: =A1*0,25

Vagy 50%-kal növelt értéke: =A1+A1*0,5

És ez mehet egészen a bonyolultig, a négy alapművelet bárhogyan felhasználható, csak figyelni kell a zárójelezésre a műveleti sorrend miatt.

(Az S.O.S pedig inkább maradjon meg az életveszélyes helyzetekre, nem azért kaptál gyors választ mert kiemelted hogy fontos, hanem mert tudtak rá válaszolni, ez máskor is így lesz)

2013. nov. 6. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!