Mien linuxot tegyek erre a számítógépet? (sürgös)
Intel celeron 3,11ghz
2gb ram
ati radeon 9600 256mb
160g hdd
youtubeozni szeretnék rajta netezni és ha leeht linuxos játékokal jtszani pl openarena
A legújabbat!
Jó, én mondjuk 10.04-et használom, egyrészt mert amikor telepítettem, az volt a legfrissebb, másrészt meg az újabbaknak a felülete nem tetszik... meg egyáltalán, jól megvagyok én azzal. :)
De ennek ellenére azt mondom, hogy a legfrissebbet tedd fel! Ha felmész az Ubuntu oldalára, automatikusan a legfrissebb verziót kínálja fel letöltésre.
Amiben esetleg felmerülhet a választás igénye, az az, hogy Ubuntut vagy Kubuntut rakjál-e. Az Ubuntu a fő vonal, Gnome felhasználói felülettel, a Kubuntu meg KDE felülettel. De igazából ugyanaz, csak az alapértelmezett felületük más. Én a KDE-t jobban szeretem, de ez már tényleg csak egyéni megszokás kérdése.
Igen, 12.04-es Ubuntu teljesen jó lesz. Én most raktam föl, csak jót mondhatok róla. Sajnos, a Gnome felület az alapból már nem igaz, átálltak egy dögösebbnek szánt, de szerintem tévutat jelentő, idétlenebb Unity-felületre, de erre is van megoldás:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..
LinuxMint, de a játékot felejtsd el!
illetve, youtube -on is csak low -ban videózol, HD, és más magasabb felbontás akadni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!