Melyik ingyenes operációs rendszert tudnátok ajánlani otthoni használatra?
Olyan operációs rendszer érdekelne, amely ne legyen túl nagy hardveres igénye. Nem akarok csúcsmodern, hiper-szuper operációsrendszert, aminek lehetetlen hardveres igényei vannak egy átlagember számára.
Valamilyen Linux-disztribúcióra gondoltam, amit intrnetről le lehet tölteni és főleg irodai alkalmazásokat vennék rajta igénybe.
Illetve férjen rá egy sima mezei CD-re, vagyis maximum 700 megabyte méretű legyen.
Melyik operációs rendszert tudnátok ajánlani?
"Illetve férjen rá egy sima mezei CD-re, vagyis maximum 700 megabyte méretű legyen."
Linux Mint-et vagy Ubuntut mondtam volna, de ennél a résznél elakadtam, mert ha jól tudom, már mind 700MB felett vannak.
Ha a DVD író a fő akadály, akkor pendrive-ról tudod telepíteni őket. Nekem sincs DVD íróm, pedrive-ról tettem fel a Linux Mint 13-at.
Persze vannak kisebbek, de azok szerintem nem tetszenének neked. :(
(DSL, Puppy, stb.)
Ezen kívül, ami még jó lehet, az az LUbuntu.
distrowatch.org
Én ArchLinuxot telepítettem netboottal, ahhoz, ha jól emlékszem, elég volt 24M hely egy pendrive-on. De próbálkozhatsz akár FreeBSD-vel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!