A Virtuális gépre nem lehet az igazi gépről filet másolni?
Bár régi a bejegyzés de érdekelhet valakit az én megoldásom.
A fizikai gépem egy p4-es gép XP rendszerrel.
A virtuálboxal létrehoztam egy virtuális gépet ami a win95 rendszerigényének tesz eleget. 64 MB Ram 128 MB videokártya 2 GB vincseszter Floppy meghajtó CD-ROM meghajtó.
Feltelepítettem így a windows95-öt a következő módon:
ISO fájlt készítettem a Free Iso Creator nevű programmal a win95OSR2 telepítőfájlaiból. (FONTOS HOGY EZZEL A PROGRAMMAL, ÚGY HOZD LÉTRE AZ ISO fájlt, hogy ne az 52 telepítőfájlt tedd ISO formátumba majd, hanem ezeket a fájlokat tedd egy mappába és a mappát tedd ISO-ba én W95OSR2 nevű mappát hoztam létre ebbe másoltam a win95 telepítő fájlokat és ezt a mappát csináltam meg ISO formátumba a creator programmal.
Azt a virtuál boxban beállítottam hogy virtuális CD-ként olvassa majd ezt az ISO fájlt. Beállítottam a BOX-ban hogy az elsődleges BOOT a CD-ROM legyen. Elindítottam a létrehozott virtuális gépet be is olvasta, elkezdte a parancssort
ott beírtam, hogy
fdisk
amit kihozott végigcsináltam enterrel és ECS-vel
utána majd mikor visszajött a parancssor, beírtam hogy format c:
leformázta a virtuális 2 gigás vinyót
utána megkerestem a virtuális CD-ROM meghajtót
nekem R: paranccsal jött létre vagyis jelent meg tehát az A:/ után beírtam h R:
Megjelent, hogy R:\> ez után kiadtam azt a parancsot, hogy dir
az ISO fájl megjelent méghozzá W95OSR2.HUN néven, ahogy az elején írtam, hogy mappát hozz létre és az legyen ISO-ba.
Ez után kiadtam azt a parancsot AZ R:/ után, hogy
copy W95OSR2.HUN C:
rámásolta a C: meghajtóra a telepítőfájlokat, és nem mappástól, hanem a mappában lévő fájlokat másolta rá a C-re
Ez után kiadtam azt a parancsot hogy c:
így bejutottam a c: meghajtóba
c:/ után beírtam h SETUP
ezzel a paranccsal kezdetét is vette a telepítés
A telepítés végeztével a probléma nekem is az volt, hogy nem tudtam a virtuális win95-ös gép és az xp-s gép között kapcsolatot létrehozni.
A sok bevezető után a megoldás mi sem volt egyszerűbb:
kikapcsoltam a virtuális gépet win95-ben start leállítás.. stb
ez után az ISO creatorral létrehoztam egy ISO fájlt, ami az átvihető adatokat tartalmazza ez lehet akármi de 700 MB felett nem lehetünk mert a win95 nem olvas DVD-t max CD-t
ez után a virtual box-ban a CD meghajtóra ráküldtem a létrehozott ISO-t a fájl tartalmával a virtuális gép CD meghajtójára persze a telepítőfájlos ISO-t már előtte töröltem.
ez után elindítottam a virtuális gépem és láss csodát, a CD-ROM meghajtón WIN95 alatt nem ISO formátumba volt a fájl amit XP alatt ISO-nak csináltam hanem úgy volt, hogy simán rá tudtam másolni a küldendő fájlt a win95 asztalára a virtuális CD-romról.
Ennyi remélem tudtam segíteni.
Persze ez win95 - xp kapcsolatáról szólt... xp - xp alatt ez egy fokkal bonyolultabb... mert ez esetben az ISO a virtuális gépen is ISO... de ha DOS parancssorral próbálod megnyitni virtuális gépen lévő CD meghajtó ISO fájl tartalmát valami olyasmi parancssorral hogy
A:/ után beírod h D:
megjelenik hogy d:/ utána beírod hogy dir
így megjelenik az ISO fájl tartalma kibontva
majd
d:/ után beírod a mappa nevét vagy fájl nevét úgy, hogy:
copy mappaneve.hun c:
így a virtuűlis C-RE rá is kerül elvileg.. ezt még nem próbáltam fe lehet működne :)
Működik amit utólag írtam, csak nem kell mappaneve.hun -nál a .hun csak annyi hogy a parancssorba
"d:" parancs idézőjel nem kell csak jelöltem mit írj be
aztán
"d: copy mappaneve c:"
és át is másolja a C-re vagy a C-be egy mappába nekem
a c:/dokument and setting/xyzzzz mappába másolta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!