Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan vagy mivel tudom...

Hogyan vagy mivel tudom megnyitni a PDF fájlt?

Figyelt kérdés

Eléggé kezdő vagyok. Letöltöttem egy könyvet (178MB) és nem tudom, hogy mivel kell megnyitni.

(Azt még megjegyezném, hogy szövegszerkesztőm nincs.)

Ha esetleg programmal kell akkor letöltő linket vagy ilyesmit megadnátok.

Előre is köszönöm.

2013. okt. 25. 15:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
2013. okt. 25. 15:50
 2/4 Csxeba ***** válasza:

Nem tudom, milyen internetes böngészőt használsz, de a Google Chrome meg tudja nyitni a PDF-eket, bár társítanod kell őket hozzá. Én az adobe readert (előző válaszoló) nem tölteném le, mert szeritem dög nagy memóriadisznó, csomó helyet elfoglal és lassítja a gépet is.

Társítani valamihez egy programot így kell:

jobb klikk a fájlra, társítás, majd a megadott listából kiválasztod a megfelelőt. Google Chrome-nál kicsit trükkösebb, mindjárt leírom.

Itt a chrome-hoz a link: www.google.com/intl/hu/chrome/browser

A tárításnál, ha nincs a listában, akkor katt a tallózásra és (ha feltetted) menj a C-meghajtó Program Files mappájába, ott valamelyik almappában lesz egy chrome.exe, arra duplaklikkelj. A társítás ablakban pipáld be azt a dobozt, ami azt írja, hogy "Megnyitás mindig ezzel a programmal" vagy "Választás megjegyzése", vagy valami ilyesmi.

Bocs, hogy nem tudok pontos dolgokat írni, de én nem Windowst használok, ezért nem tudok hirtelen utánanézni, hogy mi hogy van pontosan. Egyébként neked is jobban ajánlom a Linux Mintet, ha kezdő vagy, mint a Windowst (mielőtt elveszi a kedved az informatikától).

2013. okt. 25. 16:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az Adobe Reader lehet, hogy memóriadisznó, de csak akkor dagonyázik a RAM-ban, ha éppen fut.

De vannak PDF olvasó alternatívák, lehet keresni kisebbet. Google jóbarát.

Társítással meg szerintem felesleges szenvedni, egérrel ráhúzza a PDF fájlt a Chrome ablakra (hiszen épp böngészik, hiszen letöltötte) -> bumm, meg van nyitva.

2013. okt. 25. 16:26
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Az utolsó megoldás bejött.
2013. okt. 25. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!