Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows8-ból mit lehetne...

Windows8-ból mit lehetne kitörölni a c-meghajtóról, amit gyárilag telepít, de 1 átlagember nem használja soha?

Figyelt kérdés
Vagyis inkább az érdekelne, hogy az ilyen cache-eket vagy temp-fájlokat hova teszi, esetleg a windows mappából mit lehetne törölni, ami nem fontos..? Mert hülye voltam, hogy azt hittem, hogy a windows 8-nak elég lesz 30gb hely. A sok felesleges alkalmazásra nem számítottam, így megette a c-n a szabad helyet.
2013. okt. 24. 19:16
 1/5 Csxeba ***** válasza:

wow, nem elég neki 30 giga? nem semmi...

Sajnos semmit nem törölhetsz :D Csak olyanokat törölj, amiket a programok eltávolítása menüpontban (Vezérlőpult) elérsz. Ha kitörölsz onnan valamit, akkor max elszáll a képernyő-felbontásod, de win mappából ne törölj ki semmit. Mondjuk c:\windows\temp mappát ürítheted, de az is fölösleges, olyan sok szar nincs ott, ami 1 nap után nem kerül vissza (ha 1általán találsz benne vmit).

Próbáld ki az új Ubuntut, az is most jött ki 1 hete kb

2013. okt. 24. 19:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Nos.. a Windows mappából ne törölj semmit!

A dokumentumokban található mappák/fájlok törölhetők. Az asztalon lévő cuccokat helyezd át a másik meghajtóra.

Ha több felhasználó van az ő dokumentumai is törölhető, és az asztali fájljai..

A C:\Users\neved\AppData\Local\Temp mappa tartalmát is törölheted..

Ezen kívül a lemeztöredezettség mentesítő, és a lemezkarbantartó rendszeres futtatása ajánlott a meghajtón. Ha a letöltéseket a c-re teszi a gép, akkor azt. A böngésződ gyorsítótárát is törölheted..

Illetve tudod a rendszermaghajtó méretét növelni több programmal is utólag, újratelepítés nélkül (FIGYELEM! Magas szintű odafigyelést igényel, ha ügyetlen vagy, akár le is formázhatod a teljes rendszer meghajtót!)

2013. okt. 24. 19:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát.. eleinte elég volt, úgy fél évig. De szinte egyik pillanatról a másikra megtelt a meghajtó. 5-10 gb idáig mindig maradt, de most kiírta, hogy kevés, és van 1 játék, ami csak a c-re tud települni, majd utólag korrigálják.

A Temp-ben hetente törölgetek mindent, 500mb összejön annyi idő alatt. Múltkor 1-2gb-t töröltem onnan.

Amúgy volt 1 alkalmazás, ilyen android-appokat tudott futtatni, megtaláltam a rendszermappáját, ahova települt és 2gb adat volt benne, innentől töröltem, most a c-n 4gb szabad hely van, 1 darabig elég lesz, utána váltok a 8.1-re. :)

Amúgy szinte ugyanaz, mint a win7, csak nekem valamiért ez jobban bejön.

2013. okt. 24. 20:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Ubuntu-t még nem próbáltam, mert az a baj, hogy amit én szeretnék futtatni a gépen, azt az ubuntu nem szereti.

Igazából én nem átlag felhasználó vagyok, csak kellett a hely, és komolyabb módosításokat a c-meghajtón nem csináltam, így gondoltam erre.

Játszani szoktam az idei játékokkal, szóval azt az ubuntu valószínűleg nem támogatná, meg persze androidos telefonokat módosítgatok hobbiként.

Ez a rendszermeghajtó növelés tetszik, nem is hallottam róla még, hogy ez lehetséges. A töredezettségmentesítés nem ártana, mert azt mindig elfelejtem, és körülbelül 1 éve volt csinálva utoljára.. :S

Köszi a válaszokat.

2013. okt. 24. 20:08
 5/5 Csxeba ***** válasza:
Igen, akkor tényleg nem neked valóak a Linuxok. Esetleg CCleaner nevű programot ismered? Az még tud "takarítani", registry-ből meg cache-ekből kiszed mindent. Fél év alatt el is hiszem, hogy telepakolja. Esetleg újrapartícionálhatod a géped, fél év után egyébként sem árt az újratelepítés. És akkor frissíthetsz 8.1-re :D
2013. okt. 25. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!