Hogy lehet beállítani, hogy mikor bekapcsolom a gépem ne jöjjön ki 5 ablak, amit ki kell x-elgetnem?
Én nem ismerem ezeket a programokat, de általánosságban igaz, hogy ha egy program egyszercsak megjelenik a gépeden a te akaratod nélkül, azt valószínűleg törölheted.
Ezek a programok a PUP-ok, (Potentially Unwanted Programs), azaz potenciálisan nemkívánt programok. Amikor valamilyen ingyenes programot felraksz a gépedre, akkor gondolom nem olvasod el a különféle utasításokat/infókat, hanem csak "továbbnexteled". Na ilyenkor egyezel bele olyasmibe, hogy ezeket felpakolászod. Ehhez hasonló programok, amik valószínűleg még a gépeden vannak ezen kívül:
McAffe vírusfigyelő
PCSpeedUp tisztogató
Ask, Bing, fenetudja böngészős "Toolbar"-ok.
Ezeket nyugodtan nyesheted le a fenébe. Kb bármilyen programot letörölhetsz amúgy is a gépedről, legrosszabb esetben drivert törölsz és utána elmegy mondjuk a képernyőfelbontásod... Ezért mielőtt olyat törölsz, amiben nem vagy biztos, csinálj egy rendszervisszaállítási pontot.
Mi az a rendszervisszaállítási pont?
El szoktam olvasni a dolgokat, de nem tudok angolul, szóval biztos van, amit rosszul csinálok. De pl. a toolbarokat sosem engedem feltenni. Az EA games izé ami mindig kijön és betöltődik valószínűleg a sims3-hoz tartozik, mert annak a neve valami electronic arts. A sims3-mal 1 évbe max 2x játszok, de nem szeretném letörölni. Ha az EA games-t letörlöm, nem tudom, a sims működne-e. A vdecket letörlöm, a többire meg azt mondtátok, hogyha frissítem, akkor nem fog előjönni többet. remélem így lesz.
A rendszervisszaállítási pont az kb olyan, mint egy fénykép a géped állapotáról egy adott időpontban. Pl. amikor minden királyul működik, akkor csinálsz egy rendszervisszaállítási pontot, és később, amikor valami elromlik, akkor visszaállítod a rendszert arra az állapotra.
Ilyen pontokat automatikusan is hoz létre a Windows pl. bizonyos programok telepítésekor (pl Avast vírusfigyelő).
A Simset ha kétszer használod, akkor akár le is törölheted, mivel a beállításokat és a mentett állásokat nem kötelező letörölni (persze kérdés, hogy amit ilyen minimál-letörléskor fönt hagy, az nem produkálná-e ugyanezeket az idegesítő felugró ablakokat).
Ha nagyon nagy a vész és úgy érzed, hogy használhatatlan a rendszered, akkor végülis újra is telepíthetsz. A mentéseidet kiírod pendrive-ra vagy DVD-re és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!