Live usb, amihez nem kell boot jogosultság?
Ez nem igazán tiszta...
- Olyan liveUSB-t akarsz csinálni amin nincs boot flag, tehát nem bootolható?
Ilyet lehet, gparted-be le tudod venni a boot flaget mindenféle partícióról/drive-ról meg minden. Hogy értelme van-e: nincs. Ha csak a fájlokat akarod elérni azt boot flaggel is el tudod.
- liveUSB-t, amit windows alól tudsz bebootolni, tehát windows alól akarod indítani mondjuk az Ubuntut?
Ilyen nincs, maximum úgy, hogyha csinálsz egy virtuális gépet, pl VirtualBox-ban, majd megmondod neki, hogy figyelje az x USB portodat. Ebben az esetben minden amit oda dugsz, azt az emulált gép kapja meg és nem a host. Hogy ennek van-e értelme? Nincs, mivel a virtuális gép ISO fájlokat közvetlenül is tud kezelni, van beépített ISO mountolókája.
Az utóbbit akarom,munkahelyre jó lenne :D
Köszönöm a gyors és bő választ, pacsi
Na várjál, az más tészta :D
Ha el tudod érni a BIOS-t (ált. F2), vagy a boot managert (Esc/F12), akkor már nyert ügyed van :D
újraindításnál kezdd el nyomkodni a kívánt funkciót előhívó gombot (pl Boot Managerrel a legegyszerűbb), válaszd ki a megfelelő device-t (pl. USB HDD -> nekem ezt írja) és mehet a live BackTrack :D dump da hashes!!!
Ja, az cumi sajnos. Én nem ismerek olyan módszert, amivel BIOS jelszót meg lehet szerezni, márpedig anélkül nem tudsz más szerkentyűről bootolni.
Javasolni is tudom ilyen komoly hivatali gépek esetén a BIOS jelszavas levédését, mert az a legbiztosabb módszer a hackertámadás ellen. Ugyanis a hacker végső eszköze a live rendszer bootolása egy számára fizikailag hozzáférhető gépen. A live rendszeren root jogai vannak és bármit elér a gép többi részében, azonban BIOS jelszóval ez kivédhető.
itt esetleg találhatsz infót jelszó-visszaszerzésről, bár nekem nem sok bizodalmam van benne.
Ezúton nyomatékosan figyelmeztetnélek arra is, hogy ez természetesen illegális :D
Semmi sem illegális amíg el nem kapnak :D
Köszi a leírást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!