Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan oldom meg, hogy a...

Hogyan oldom meg, hogy a hálózati meghajtók kijelentkezés után, vagy újraindítás/leállítás után újra csatlakozzanak?

Figyelt kérdés
WinXP bejelentkezés után a sajátgépben a hálózati meghajtók nincsenek csatlakoztatva. Rákattintok az egyikre, kéri a jelszót. A többi hálózati meghajtónál már nem kéri. Egyesével rájuk kattintok és a leválasztott meghajtó átíródik csatlakoztatottra és működik. Csakhogy az a gond, hogy minden rendszerindítás után ezzel kell szórakozni. Próbálkoztam net use-zal is, (.bat fájlban) de eredménytelen. Érvénytelen f.név és j.szó. Ezt írja. Tudsz valami megoldást?

2013. okt. 17. 10:05
 1/2 coopper ***** válasza:

Szia.

Pedig a BATCH programozás a megoldás. Kell készitened két BATCH fájlt :

1. Amivel becsatlakoztatod a meghajtókat

Használd a NET USE parancsot :

net use X: \\IPCIM vagy gépnév\mappa jelszó /USER:felhasználónév

2. A második amivel leválasztod a becsatlakozott meghajtókat :

net use X: /delete

Most inditsd el a Csoportházirend segéd progrmaot (gpedit.msc) és itt vagy a Felhasználóhoz, vagy a Számitógép konfigurációhoz, attól függően, hogy csak a feéhasználónak szeretnéd vagy az egész gépre vonartkoztatóan.

Azon belül is a Windows Beállitásai - Parancsfájlok (Inditás/Leállitás vagy Bejelentkezés/Kijelentkezés)

A Hozzáad gomb + Tallóz gomb segitségével tallózd be neki a megfelelő parancsfájlt. (Bejelentkezési és kijelentkezési parancsfájl)

Mielőtt újrainditod a gépet a Sajátgépben a csatlakoztatott hálózati meghajtókat válaszd le (Jobb egér - Hálózati meghajtó leválasztása), hogy tisztán induljon.

Kép : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 17. 11:30
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben. Ez tökéletes, kipróbáltam. Nagyon köszönöm. Le is mentettem az egész hozzászólásodat és a jpg-t is. :) Örök hála.
2013. okt. 17. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!