Miért nem jeleníti meg az ékezetes karaktereket a Google Chrome?
Sziasztok! Egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy a Chrome nem jól jeleníti meg az ékezeteket, krikszkrakszok lesznek a betűk helyett. Nem minden oldallal csinálja, ahogy nézem, csak azokkal, amik eleve nem magyar nyelvűek, pl. Foursquare, Tumblr. Amik eleve magyar nyelvűek, ott nincs gond.
Itt egy kép, miről beszélek: [link]
Nem állítottam át semmit, nem is csináltam semmit, csak filmeztem, meg alapvető böngészésre használtam a Chrome-ot. És egyszer csak ezt vettem észre.
A kódolásra gondoltam, hogy az elállítódott, de nem, azzal minden rendben, és más kódolás se oldotta meg a problémát. Ötlet esetleg, hogy ezek után mit tudok tenni?
Legfrissebb Internet Explorer van még a gépen, ott nincs ez a probléma. Ha esetleg szükséges, Windows 7 Home Premium fut a gépen. Jogtiszta, szóval kalózkodás okozta gondok szintén felejtősek.
Köszi előre is, ha esetleg tudtok majd segíteni.
karakterkódolást állítsd
beállítások > Speciális beállítások >Betűtípusok testreszabása > és alul válaszd a Karakterkódolásnak az ISO 8859-2
Sikerült megoldanom, leírom, hátha más is belefut ebbe az amatőr dologba. :D
Feltelepítettem egy betűtípust a gépre, az hatott úgy tudtomon kívül a karakterekre. Letöröltem, most már minden újra a régi.
Szia!
Ugyanez a problémám nekem is! Megtudnád mondani esetleg, hogy milyen fajta betűtípust szedtél le? Sokat segítenél vele! Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!