Warning! CPU has been changed Please re - enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit! -->ezt irja a gépen amikor bekapcsolom. Mit tegyek? :S
kérlek segítsetek. ez mit jelent? mit kell tennem? lehet ebből valami gond?:/
f11-el enged csak tovább...
Amit ír :-)
BIOS -ban állítsd be a CPU -t, majd mentsd és indítsd újra a gépet.
olvastam olyanokat, hogy ez valami gomelem lemerülését jelenti.
ha én alapéretlmezettre állítom akkor eltünik és rendbe jön? :s
Ha a default érték beállítása után is ezt csinálja, akkor igen, cserélhetsz egy elemet benne. De ellenőrizheted; ha mondjuk elállítod az órát, és legközelebb nem a jó időt mutatja, akkor lehet az elem hibája.
(A BIOS beállítás után ne felejtsd el elmenteni. Éltalában az utolsó előtti menupont szokott lenni, Save & Exit, és utána egy Y.)
mindettőt be kell állítanom?
amúgy tegnap elvették az áramot. ma meg előjött ez az írás.. f11et nyomtam.
a dátum 2005-t írt. visszaállítottam. újrainditottam. megint f11. és a dátum megmaradt rendesen.
holnap megpróbálom amiket írtatok.
szóval ha ez nem jön be és nem tűnik el ez a szöveg, akkor az elemmel van a baj?
ahhoz viszont szerelő kell:S
A gombelem a hibás, lemerült. Amikor áramszünet van az alapvető bios beállításokat tároló memória onnan kapja az áramot, hogy megjegyezze a beállításokat. Ha az nem kap áramot, minden visszaáll alap állapotra.
Nem kell hozzá szerelő ha nem laptopod van hanem asztali gép. Ilyenkor vedd le a gépház oldalát és az alaplapon hamar megtalálod a bazinagy gombelemet. Az elem típusa CR2032. Veszel egyet, kicseréled (könnyű művelet) és máris megspóroltad a szerelő 5e Ft-ját amiből mehetsz moziba vagy berúghatsz, ízlés kérdése.
azt sem találom, hogy hol állítsam vissza alapértelmezettre.
és azt a gombelemet hol lehet kapni?
ciki, nem ciki hülye vagyok ehhez:DDDD
de köszi a válaszokat
még várom őket! mert eddig semmire nem jutottam
"mindettőt be kell állítanom?"
Nem. Csak nem tudtam, milyen BIOS-od van. :)
"és azt a gombelemet hol lehet kapni?"
Ha kivetted, vidd el egy óráshoz, és ad helyette újat.
Milyen géped van?
pentium 4
ha ezt kérdezed.
óráshoz?:o
köszi :)
az F1 lehetőségen(ami továbblép) kivül van még f9 meg egy másik. az f9be nem enged be..a másik meg valami enable..
nem tudom hol kell belépni a BIOS-ba :DD
tudom,hülye vagyok..de nem foglalkoztam még ezzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!