Ha a megnyitott képek nem egy munkalapon szerepelnek hanem külön fájlokban, akkor vagy jobb klikk a rétegen és /réteg másolása opciót használod, vagy a nézet váltásával (F) a lépcsős rendezési módban áthúzod őket egy munkalapra, vagy a Bridge segédprogramot használva a kijelölt képeket egyszerre egy munkamenetben tudod rétegekként hozzáadni.
Ha már egy munkalapra be vannak tallózva a képek, akkor csak pozicionálni kell őket. Ha egymás mellett (is) és nem egymáson akarod látni őket, akkor átméretezed (CTRL+T) és úgy húzod őket egymás mellé a mozgató eszközzel (V). Ha pedig az átméretezést aránytartóan akarod végezni, akkor közben a SHIFT-et is nyomod.
2013. okt. 5. 21:30
2/8 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi.
2013. okt. 5. 21:33
3/8 A kérdező kommentje:
Bocs, de ez így irtó bonyolult. Közben rájöttem, hogy nem kell ide Photoshop: Paint.NET-tel kb. egyetlen perc alatt megoldottam. Nem kell ide réteg meg egyéb hókuszpókusz... :P :D Azért még egyszer köszi. ;)
2013. okt. 5. 21:56
4/8 tabaki válasza:
Azért nem ártott volna pontosabban is közölnöd, hogy mit akarsz, mert az általánosságokra a legnehezebb válaszolni...
Ha valaha mégis szükséged lenne a rétegekre, de ódzkodol a bonyodalmas megoldásoktól, javaslom a Gimpet, ott Fájl->Megnyitás rétegekként, és annyi képet jelölsz ki egyszerre, amennyit nem szégyellsz (illetve amennyit egy mappából elő tudsz keresgélni).
2013. okt. 5. 22:48
5/8 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Igazad van tabaki. Csak éppen gondoltam, hogy a Photoshopban profi program lévén könnyen megoldhat. Legközelebb majd alaposabban kérdezek-ez nem a ti hibátok volt. :D Bár azért engem sem kellene egyből lehordani, hiszen mindenki tévedhet.
2013. okt. 6. 09:28
6/8 tabaki válasza:
Nem lehordásnak szántam, hanem általalános jótanácsnak, főként az elkövetkezendő kérdések esetére. Az, hogy egy program profi, nem azt jelenti, hogy mindent egyszerűbb megcsinálni benne, hanem azt, hogy szakemberek számára készült. Ennek érdekében bizonyos megoldások logikája akár kanyargósabb is lehet, mint egy közprogram esetében, mert megeshet, hogy olyan igényeket vagy lehetőségeket is figyelembe vesz, amelyekkel a laikusaknak nem kell számolniuk.
2013. okt. 6. 11:49
7/8 A kérdező kommentje:
Tabaki! Az utóbbi hozzászólásod annyira professzionálisan megfogalmazott és olyan tudományosan hangzik; büszke vagyok, hogy egy általam feltett kérdéshez publikáltad! :P ;)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!