Számítógépen meg lehet tanulni zongorázni, vagy gitározni?
Számítógépen nem.
Számítógép segítségével - valamennyire! - igen.
Tapasztalat:
Anno vettem egy gitárt, és netről töltöttem kottákat (kedvenc számaimhoz), és azokat próbálgattam pengetni. Néztem koncertfelvételeket is olykor, hogyan fogják le az akkordokat, meg vannak tutorial videók is, el lehet lesni technikákat. Meg anno feltérképeztem a gitárnyakat, melyik érintő milyen hangot jelent. A gyakorlást meg folytattam évekig, és fejlődtem. Így eljutottam arra a szintre, hogy magamat szórakoztatni tudom. De nem mondom, hogy tudok/megtanultam gitározni.
Viszont ami a gyakorlás mellé kellene (és nekem kimaradt): zeneelmélet. 5-vonalas kotta olvasás, hangközök, skálák és akkordok felépítése, ilyesmik. Ezekhez is biztos találni leírást, de tényleg jobban jársz, ha egy profi zenész/zenetanár magyarázza el.
Oktatóprogramok is vannak, csak keresni kell.
Sajnos nincs olyan ismerősöm, és jelenleg anyagilag nem állok túl jól, ezért szeretnék neten tanulni most egy kicsit. Nagyon szeretem a zenét, és szeretném ezeket a dolgokat kipróbálni. Hol lehetne kezdeni a tanulást? Neten találtam egy videót:
https://www.youtube.com/watch?v=3TbalijvaoY ennek a programnak mi a neve? Teljesen kezdő vagyok, nem tudom hol kellene kezdenem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!