Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Számítógépen meg lehet tanulni...

Számítógépen meg lehet tanulni zongorázni, vagy gitározni?

Figyelt kérdés
Van rá valamilyen program?
2013. okt. 5. 13:45
 1/8 godside ***** válasza:
mivel a szamitogep nem zongora se nem gitar igy eleg nehez rajta... am ha mondjuk szerzel egy midi billentyut hozza mar konyebb a helyzet ... gitart meg nem tudom hogy lehet gepre kotni... igen vannak remek oktato anyagok mind gitarozni mind zongorahoz, de ha ram hallgatsz felkeresel egy jol gitarozo vagy zongorazo valakit es az alapokat o is letudja neked rakni, ha fogekony vagy es ugyes utana egy par orara keress szakembert... utana mar csak improvizalni kell es te leszel az uj klejderman,vagy szatriani ... :)
2013. okt. 5. 13:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Számítógépen nem.

Számítógép segítségével - valamennyire! - igen.

Tapasztalat:

Anno vettem egy gitárt, és netről töltöttem kottákat (kedvenc számaimhoz), és azokat próbálgattam pengetni. Néztem koncertfelvételeket is olykor, hogyan fogják le az akkordokat, meg vannak tutorial videók is, el lehet lesni technikákat. Meg anno feltérképeztem a gitárnyakat, melyik érintő milyen hangot jelent. A gyakorlást meg folytattam évekig, és fejlődtem. Így eljutottam arra a szintre, hogy magamat szórakoztatni tudom. De nem mondom, hogy tudok/megtanultam gitározni.

Viszont ami a gyakorlás mellé kellene (és nekem kimaradt): zeneelmélet. 5-vonalas kotta olvasás, hangközök, skálák és akkordok felépítése, ilyesmik. Ezekhez is biztos találni leírást, de tényleg jobban jársz, ha egy profi zenész/zenetanár magyarázza el.

Oktatóprogramok is vannak, csak keresni kell.

2013. okt. 5. 14:14
 3/8 A kérdező kommentje:

Sajnos nincs olyan ismerősöm, és jelenleg anyagilag nem állok túl jól, ezért szeretnék neten tanulni most egy kicsit. Nagyon szeretem a zenét, és szeretném ezeket a dolgokat kipróbálni. Hol lehetne kezdeni a tanulást? Neten találtam egy videót:

https://www.youtube.com/watch?v=3TbalijvaoY ennek a programnak mi a neve? Teljesen kezdő vagyok, nem tudom hol kellene kezdenem.

2013. okt. 5. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a program a Virtual Piano.
2013. okt. 5. 14:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Meg is van a program. Még csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy meg lehet nézni valahol hogy mi a billentyűknek a neve? Mert gondolom a zongoránál minden billentyűnek külön neve van.
2013. okt. 5. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ez ismétlődik. :)

2013. okt. 5. 15:09
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2013. okt. 5. 15:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Ja, ez talán jobb, mert itt a félhangok is rajta vannak:

[link]

Illetve másfajta elnevezések is vannak:

[link]

2013. okt. 5. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!