Windows 7 instalásása során nem tudok BIOS-ból bootolni CD-ről?
CD lejátszóban van a WIN7 lemez és mikor biosból beállítom, hogy a CD-ről bootoljon / elsődleges, másodlagos boot device is mind a CD-re van állítva / normálisan betölti a régi windowst....
Nem értem, hogy miért nem hagyja, hogy a kiválasztott CD-ről bootoljon..Ez egy vírus?
Továbbá mikor a windowsból raktam újra a wint7-et az újra instalálás után /frissítés/ az egér tükrözve mozgott onnantól kezdve..
Elég érdekes ez is..
Valakinek van valami javasolni valólja?
Előre is köszönöm!
Alapvetően két eset lehetséges.
1. A Win7 lemezedről hiányzik a boot-szektor, vagyis nem bootolható. Ez olyankor szokott előfordulni, ha a letöltött képfájlt kicsomagolják és így írják ki lemezre, ahelyett, hogy a "képfájl írása lemezre" (vagy ezzel egyenértékű) opciót választanák.
2. Több optikai meghajtód van és nem az az elsődleges, amit a boot sorrendben beállítottál. (Ez a ritkább)
A DVD kiírásával nem volt gond. Ismerősnél működött a BOOT-olás erről a DVD-ről.
Szerintem a BIOS-al lehet itt probléma inkább. Be van állítva h CD-ROM az első, második és harmadik is a CD-ROM boot device, de mikor újra indítom a gépet, akkor mindig a harddiskről tölti be az infót.
Esetleg ez egy BIOS-os vírus?
A legalapvetőbb problémám az volt, amiért újra telepíteni akartam a windowst, hogy egyik napról a másikra eltűnt a videókártyám mint eszköz a számítógépről.
Ismeretlen eszközt írt kis és csak 1 monitort tudtam használni.
Kiszedtem, megtisztítottam, visszadugtam a videókártyát, de utána is ezt a problémát tapasztaltam, hogy nem található a videókártya.
BIOS-ba megnéztem és nincs disabled-re kapcsolva a videókártya. Elvileg mindennek működnie kéne.
Ekkor döntöttem úgy, hogy újra telepítem a windows-t..de nem túl sok sikerrel és a probléma még mindig fent áll..
A válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!