Segítség! Az a helyzet, hogy rengeteg vírust találtam a Norton vírusirtóm karanténjában! Hogyan tudnám ezeket a vírusokat törölni?
Azon most ne álljunk le vitatkozni, hogy melyik a jó vírusirtó - szerintem a legfontosabb, hogy legyen...
Egyébként meg, ha a karanténban vannak a vírusok, az azt jelenti, hogy a program tette a magáét, vagyis maga a géped (elvileg) nem vírusos. A mi a karanténban van, az már nem fertőz. Csak azért került oda, mivel azt a fájlt megtisztítani nem lehetett a vírustól (mert valószínűleg maga a vírus), de nem törli a vírusirtó, nehogy később kiderüljön, hogy hiányzik (pl. valami rendszerfájl).
Ha már jó ideje működik nélküle hibátlanul a gép, akkor egyszerűen ki lehet törölni. Azt sajnos nem tudom, hogy Nortonnál hogyan.
Illetve, dehogynem, itt olvashatsz róla magyarul: [link]
Nem figyel az, hanem pihen!
Amúgy a karantén elemeinek kezelése úgy szokott történni, hogy kijelölsz egyet/többet/mindet, jobbegérrel odakattintasz, és a helyi menüből kiválasztod a "törlés a karanténból" című műsort. Rem, azt megtalálod a szótárban...
Mindazonáltal nagyon ügyesnek tűnsz programkezelés/program ui nyelv választás terén, ezért tudom ajánlani, hogy legközelebb kínai, koreai, tájföldi, v arab nyelvű programokat használj, mert akkor már a szótárazással sem kell bajlódnod, mivel teljesen felesleges...
De miért olyan nyelven van, amit nem értesz? Az sosem szerencsés, pláne nem ilyen programnál, mert ha próbál figyelmeztetni valamire nem fogod érteni és nem tudod, hogy pl. engedélyezd-e vagy sem.
Most hirtelen nem tudom, hogy a Norton-nál hogy van, de szerintem ha ahhoz is van felhasználónév és jelszó, tehát van licenced, akkor netről is (a hivatalos oldalról) letöltheted a magyar, vagy esetleg angol verziót és beírod hozzá a jelenlegi adatokat és működni fog addig, ameddig a licenc érvényes. Persze ahhoz ezt le kell törölni, de ha utána végigfuttatod a teljes vizsgálatot megfelelő beállításokkal, akkor újra elrendezi a vírusokat. Remélhetőleg nem lesz probléma, bár a fontosabb fájlokról talán nem árt mentést készíteni előtte. Egyébként sok program rá is kérdez, hogy mi legyen a karanténba zárt vírusokkal, van amivel meg lehet tartani azokat elzárva, direkt azért, ha újra akarod telepíteni a szoftvert vagy újabb verziót akarsz felrakni, de előtte azt le kell szedned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!