A . Doc és a pptx filoka mivel milyen programmal nyithatom meg?
.doc - 2003-as Office(abból is a Word)
.pptx - 2007-es Office(abból is PowePoint)
De így ha mindkettőt szeretnéd, akkor 2007-es vagy 2010-es Office-t ajánlom.
De az fizetős programcsomag. :) Ha letöltöd, 30 nap múlva nem működik tovább.
Helyette ott az ingyenes és nagyszerű libreoffice.
Ha csak olvasni akarod, akkor Microsoft oldaláról ingyenes viewer alkalmazásokat tudsz letölteni.
Ha szerkeszteni is, akkor Office 2003 (kompatibilitási csomaggal) a legrégebbi verzió, amely alkalmas rá.
A már említett Libre/OpenOffice is alkalmas a megnyitásra, de ezekkel kompatibilitási problémák fognak fellépni (csak a leges-legegyszerűbb szerkezetű dokumentumoknál nem), így csak akkor tudom ajánlani, ha a formázás helyessége nem számít neked (tehát nem hivatalos dokumentumokat akarsz szerkesztgetni).
Utolsó, te úgy hazudsz, mint kisördögök a misén. :)
Egyrészt se füle se farka, annak, amit mondasz, másrészt eleve hülyeséggel kezded, mert a pptx nem office 2003 formátum. Külön kompatibilitási kiegészítő kell hozzá, hogy meg tudja nyitni.
Jellemzően azt szoktuk mondani, hogy sokkal több problémát okoz az msoffice egyik verziójáról áttérni a másikra, mint libre office-ra.
Bocsánat, nem kezdted hülyeséggel, te is azt írtad, amit én.
Ettől független iszonyú nagy hazugság, hogy csak a legegyszerűbb dokumentumoknál nincsen probléma, hiszen éppen az ellenkezője igaz. Legritkább és legbonyolultabb esetben vannak ilyen gondok, ezekkel egy normál felhasználó sohasem találkozik. A kompatibilitási problémák száma libreoffice esetében konvergál a nullához, és csak azért nem nulla, mert az fizikai(matematikai) képtelenség lenne.
Librével márpedig vannak gondok, és ezen az sem változtat, hogy MS saját eszközei között is fellépnek hiányosságok, főleg, hogy utóbbiak jellemzően sokkal kisebb eltérést okoznak. És mivel már korábban felmerült egy kérdésnél: teljesen normális dokumentumokról van szó, azaz tabulátorok, behúzások, sorközök vannak a dokumentum képének kialakítására használva, NEM pedig szóközök és soremelések, továbbá stílusok segítségével volt formázva a szöveg. Aztán mégis.
Egy konkrét eset, hogy 1-2 egy érettségi feladatot csináltam meg Word2k7-tel, aztán ezt megnyitottam az aktuális Librében (vagy OO-ban, nem emlékszem már). No, ott pl voltak egészen kellemetlen eltérések (szó se róla, doc-docx verzió sem ugyanúgy nézett ki, de kisebb volt az eltérés), és ugye ez pl komolyan számíthat egy érettségizőnél (már ha van olyan botor, hogy doc-ba menti, amit nem kéne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!