Mi a különbség a MS Office és az Open Office között? Ès melyik a praktikusabb?
Ha járok egy ilyen tanfolyamra, akkor nekem is fel kell telepíteni ezt a programot a saját gépemre, hogy otthon is tudjak gyakorolni?
Az ingyen van vagy az is pénzbe kerül?
Ha otthon is akarsz gyakorolni, akkor nyilván fel kell telepítened. Ezt te döntöd el.
Az MS Office pénzbe kerül, ha legálisan szeretnéd használni.
Az OpenOffice az ingyenes alternatívája az MS Office-nak.
Szerintem azt telepíts fel otthon, amit a tanfolyamon használtok. (Akár MS, akár OpenOffice). Így könnyebb dolgod lesz. Később, ha már az egyiket megtanultad, kipróbálhatod a másikat is.
Személy szerint én az MS Officet kedvelem jobban. Próbáltam Open ill. LibreOfficet, de sok apró gondom volt vele. Igaz, nekem a munkahelyemen keresztül van legális Office-om.
A Microsoft Office mint írták nem ingyenes szoftver. Az OpenOffice ezzel szemben jelent meg, mint ingyenes alternatíva, ami jó ideig csak megpróbálta megvalósítani azokat a funkciókat, amelyek az MS Office-ban voltak, de sokáig nem mindenben volt 100%-os a kompatibilitás. Tulajdonképpen ma sem az, de elég ritka az olyan MS Office-ban készített dokumentum, amit ne tudna megfelelően kezelni az Open Office. (Pl. ilyen eset, ha makrók vannak a dokumentumban.)
De hétköznapi, általános céges használatnál az OpenOffice – és társai – jó alternatívák az MS Office-szal szemben. Sokkal lényegesebb különbség van viszont a kezelésükben. Amit az egyikben így kell megcsinálni, azt a másikban úgy lehet. Aki megszokta az egyiket, annak bizonyos dolgok a másikban idegenül hatnak, kényelmetlenek. És mivel általában az iskolákban a Microsoft termékeinek kezelését tanítják, a legtöbb ember számára az OpenOffice tűnik furcsának, nehezen használhatónak, kényelmetlennek, szokatlannak. Persze ez tényleg megszokás kérdése csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!