Hogy kell ujrarakni a gepet? Boven lent. Elore is koszonom.
1:
A fontos dolgokat lemented egy CD-re vagy Pendrive-ra.
2:
Berakod a windows telepítőlemezt.
(ne nyomkodj semmit)
3:
Kikapcsolod a gépet.
4:
Elindítod a gépet, bejön a telepítő ablak.
5:
Haladsz lépésről lépésre, míg eljutsz egy olyan részhez, ahol a gép merevlemez(eit) írja ki. Rákattintasz arra a mervlemezre, amelyikre az op. rendszert akarod rakni.
6:
Rámész a formázás gombra
(Ilyenkor elveszik róla minden, teljesen üres lesz)
7:
Kiválasztod azt az üres merevlemezt, amit az előbb formáztál, és tovább mész.
8:
Az egyik lépésnél adhatsz a gépnek jelszót és nevet.
Kérni fogja az operációs rendszer kódját.
Első hozzászóló vagyok.
A 8-as lépés környékén megadod amit az előbb leírtam, azon kívül magától megcsinál mindent. Ha van aktiváló kódod, akkor beírod, amikor azt kéri.
Ha nincs kódod, akkor felrakod kód nélkül, de akkor majd utólag a windows loaderrel aktiválnod kell.
Lesz a gépen:
számítógép-mappa
Lomtár
dokumentumok mappa
és néhány egyéb program:
windows media player
windows játékok
szóval azok a dolgok amiket nem te raktál rá, hanem már rajta voltak.
De ha nem megy, hívd el egy ismerősöd aki ért hozzá. Együtt megcsináljátok, és másodszor menni fog.
Nincs olyan, hogy "ulyrarakom".
Program kevés lesz...
Ha Linuxot akarsz, azt le tudod tölteni ingyen, ki kell írnod egy CD/DVD-re, onnantól kezdve egyszerű, a particionálással lehet lesz gondod, de az is egyszerű és akkor megmaradnak a cuccok, bár nem értem mért fontos a lomtár neked...
Ha Windowst akarsz, akkor meg kell venned a CD-t, kölcsön kell kérned, vagy letöltheted (illegális:3), és annnál is kb. ugyanúgy kell eljárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!