Hogyan lehet Win64 után win7-et telepíteni, GIGABYTE alaplapra,1,44-es boot lemezen lévő driverekkel?
A boot lemez - 1,44MB - elkészítéséhez kérnék segítséget, ha valaki tudja. Van-e valakinek tapasztalata?
Egyáltalán a win7 telepítése szerintem egy kissé komplikáltra sikerült, mert winXP/32 után nem lehet telepíteni, csak 64 után
A Windows 7 -et boot -olható iso formátumba kell leszedni, DVD -re írni, beállítani a BIOS -ban, hogy DVD -ről boot -oljon elsőnek. a beboot -olni róla és úgy feltelepíteni. Millió leírás van róla a neten. Nincs benne semmi bonyolult, épp ellenkezőleg.
Windows telepítéséhez floppy lemezre már Windows 98 SE óta nincs szükség, ugyanis már annak a telepítő CD -je is boot -olható volt.
1/3-ra: Én sem tudhatok mindent, de úgy látom, Te sem.
Sajnos, a Gigabyte alaplaphoz külön driver van a gyártó honlapján, ami nincs a windows-ban, sem az XP-ben, sem a win7-ben. Ezeket a drivereket maga a windows telepítő kéri, mégpedig bootolható 1,44-es lemezről, de a floppylemezt nem tudtam elkészíteni. Ha mindent tudnék, akkor nem kérdeznék.
:))
Maximum a SATA merevlemez vezérlő driverei szoktak kelleni telepítés közben natív SATA (AHCI) módhoz (vagy RAID tömbökhöz), de ezeknek is több mint háromnegyedét magától felismeri a Windows 7. Persze ezt is elkerülheted, ha a merevlemezvezérlőt IDE kompatibilis módba állítod a BIOS -ban. Így semmilyen driver nem szükséges telepítés alatt.
Windows 7 -nél már amúgy sem kell floppy, mivel a telepítés előtt ha csatlakoztatsz egy driver fájlokat tartalmazó pen drive -ot, arról lazán ki tudod neki tallózni. Hogy pontosan milyen driver kell neked, azt csak akkor tudod megmondani, ha ismerem az alaplap pontos típusát.
Megoldottam.
Vettem egy másik gépet, meg egy win7-et és fel is telepítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!