Mivel a leg konnyebb rajzolni? Ps, Illustrator vagy valami mas?
Itt egy pelda arra h mikoet rajzolnek szivesen...persze az elmelettel is vannak meg gondok nallam,pl a konturvonalakat nem sikerult meg kitapasztaljam h hogyan is kene csinalni h esztetikus legyen.A rajzaimon meg nem nagyon van mit nezni,igazabbol meg csak ott tartok h hozzaszoktam a rajzpadhoz es kissebb kis trukkoket talatam ki szoval sok rajzom van ami amugy szar de van benne valami ami nekem uj es amiatt tartom jonak.Ha majd sikerul egy-ket jobbat csinaljak akkor belinkelem.(ami van fent deviant-arton azok szinte csak vonal plusz egy kis szinezes szoval csak annyit mutat h megy mar a gepen rajzolas)
A linkelt kép alapján elsősorban a rétegekkel való munkára figyelj, azon belül is arra, hogy hogyan tudod a figurákat értelmesen egymásra épülő rétegrendszerben felépíteni (pl, alapszínezés, minták, árnyalás, csúcsfények, körvonal), illetve, hogy hogyan tudod az akár külön megrajzolt képi elemeket okosan összemontírozni. Amíg kellő rajzi biztonságra nem teszel szert, a lendületes vonalak megrajzolásához használj görbéket vagy útvonalakat. Bármi, amit megrajzolsz, utólag is finomítható és megváltoztatható (ezért is érdemes sok réteget használni, hogy a többi érintetlen maradjon), ha másképp nem megy, akkor nagyíts föl egy-egy részletet képernyő-méretűvé -- ha ott úgy-ahogy megoldod, az normál méretben olyan lesz mint az álom. Használd ki azt is, hogy az eszközök csak a kijelölésen belül működnek, tehát a kijelöléseket úgy használhatod, mint a papírsablont.
Ami még fontos, hogy ezek a képek nemcsak a jó rajzkészség meg a szoftver miatt ilyen dögösek, hanem azért is, mert a grafikus sokat dolgozik rajtuk, jóval többet, mint azt a látszólagos lendület meg a kép frissessége alapján gondolnád. Amikor egy képet befejezettnek érzel vagy megunsz, tedd félre, de később vedd elő, friss szemmel mindig találni fogsz rajta igazítani valót.
sztem a ps jóval egyszerűbb mint a gimp. magam részéről simán használom a ps-t Ai-t stb de a gimptől tépem a hajam XD
nézz youtubon tutorial videokat, hasznosak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!