Hogyan tudnám megszüntetni ezt a kékhalált?
Ma reggel óta folyamatosan kékhalált kap a laptomom nem tudom miért. Nem számít mit csinálok éppen, hogy netezek, játszok vagy akármi... de kb. 30-40 perc után folyton bejön a kékhalál, majd újraindul. Az eseménynaplóban ezt az üzenetet találtam hozzá:
"Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x00000109 (0xa3a039d89df0f5f4, 0xb3b7465ef06f3236, 0xfffff80000b96bb0, 0x0000000000000006). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: 090713-17456-01."
Nem tudom miért csinálja ezt, mert tegnap szinte semmit sem csináltam a laptopon csak zenét hallgattam. Az első kékhalál után a rendszer ugye felajánlotta, hogy megoldást keres a neten és arra jutott, hogy az usb drivere nincs megfelelően telepítve, szóval frissítettem azt, ahogy kérte. Vírusirtó is van, már vagy 3-4szer lefuttattam a keresést, de a gép tiszta. Van valami ötletetek ezzel kapcsolatban?
Rendszer: Win7 Ultimate 64 bit
Vmi közelebbi kéne...
Ezzel a programmal a kis memóriaképet lehet kielemezni:
Általában utal rá, hogy mi okozza a kékhalált, milyen fájl, és azon el lehet indulni, és ezt a kék oldalon is szokta jelezni, mint pl. a linkel oldalon is látható a tcpip.sys.
Viszont, ha az usb driver telepítése után csinálja, akkor az a leggyanúsabb...
Köszönöm a gyors válaszokat! Nos, sikerült kiderítenem, hogy a kékhalált a ntoskrnl.exe okozza. Most már csak valahogy helyre kéne hozni.
A rendszert sajnos alig 3 hete telepítettem fel, azt csak végső esetben szeretném ismét megcsinálni.
De lehet, hogy ha nem lesz más választásom akkor megcsinálom, mert konkrét megoldást még nem találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!