Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Stúdióprogram elektromos...

Stúdióprogram elektromos gitárhoz? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Egy olyan programra lenne szükségem, amire feljátszhatok, a felvett anyagot pedig szerkeszteni is tudom vele. Hallottam ilyen programokról, ezek ráadásul erősítőként is működnek. A gitárt USB audio interfésszel csatlakoztom.

A kérdés tehát: mely programok alkalmasak erre?

2013. szept. 3. 22:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Én Audacity-vel szoktam felvenni. Persze nyilván komolyabb program kell. Adobe vagy Sony profi hangszerkesztőit lehetne esetleg megvizslatni.

Erősítő, effektező: én a Guitar Rig-ről hallottam.

Itt van pár hasonló: [link]

USB interfész: ha ez speckó interfész gitárhoz, nem adtak hozzá valami progit?

2013. szept. 3. 23:13
 2/3 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb az ingyenes Audacity: [link]
2013. szept. 3. 23:24
 3/3 Clairvoyant ***** válasza:

Nos, mivel NYÍLVÁN nem fogog őket lekalózkodni a netről, ezeket ajánlanám :)

DAW-nak a Reapert (nagyon egyszerű kezelni, sokoldalú)

Erősítő modellezéshez Amplitube 3-at (youtubeon nézz utána, elég jó hangokat ki lehet belőle csikarni). Ha az USB audio interface nem csak egy sima USB átalakítót takar, tehát megvan a hardware ami késés nélkül feldolgozza a hangot, akkor csak bedugod, kiválasztod az erősítőd, az effektpedálokat, és voilá.

Ha esetleg komolyabban el akarsz mélyedni benne, szerezz be hozzá dobprogramokat (EZDrummer, de van ezer féle), esetleg egy basszusgitár szimulátort (trillian), vagy bármilyen VST/VSTI-t, ami kellhet. A legújabb darabok irgalmatlan helyeket elfoglalnak, és borzasztóan drágák tudnak lenni (mert ugye nem kalózkodunk innen onnnan ;)), de rengeteget fejlődtek az évek során.

2013. szept. 17. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!