Felraktam a kde -s linux mint legfrissebb kiadását, és lenne pár kérdésem?
Először is, mi a szarért nem támogatja a monitorm (tv -m) natív felbontását.
Második, mi a szarért nem lehet beállítani egy végtelenségig testre szabható rendszeren, hogy egy egér görgetésre hány sort ugorjon lejjebb. Ez a windowsban alap, de az oly sokat istenített linuxban ez lehetetlen.
Harmadik, hogy ha az nvidia hivatalos oldaláról leszedem a legfrissebb drivert, mi a szarért nem lehet feltelepíteni?! Windowson duplakatt az .exe -re, next,next, finish, reboot oszt cső, de itt minimum felsőfokú vizsga kell a linuxos parancssor kezeléséből, mert egyébként semmire nem mész.
Negyedik, hogy veritek a melletek a repository -ra, hogy hű de király, csak egy apt-get install a parancssorban és gyorsan minden appot le lehet tölteni. A gond ezzel az, hogy tudnod kell a program teljes nevét, nem elég annyit beírni hogy skype, meg chrome meg izé, hanem izéx64_42.432412.312-bizbasz. Ezt ki a szar tudja észben tartani?! És ha van egy haverom, akinek nincs nete, vagy csak lassú és drága mobilnete van, hogy viszem át neki a programot? Windowson az exe -t pendrive -ra rakom oszt cső, de itt?! No meg hol lehet beállítani hogy hova telepítsen? Mert widnowson 2 next között belehet, itt nem. Itt az összes programnak az ssd -n kell lennie. Ha meg mégis be lehet állítani, 1000000000%, hogy azt a parancssorban kell. Widnwoson soha az életbe nem használtam a parancssort, csak az adb -nél, de hát az android is linux, így kötelező...
Akkor, miért nem lehet normális bott képernyőt berakni? A linux mint alatta pontokkal nem valami szép, berakhattak volna valamit helyére, de még mindig szebb mint az ubuntu alatt pontok és /uzis lila háttér.
Osztom #3 véleményét.
Egyébként mennyibe', hogy csak provokálni akarsz? :)
A kérdéseid felére egy sor a válasz, ha információ kellene, akkor azt 5 perc alatt meg tudnád szerezni.
A monitoros és az egeres kérdést guglizgatni kellene persze, de nem hiszem, hogy olyan űrtechnika ez, hogy nem lehet megoldani.
Egérgörgőt nem piszkáltam még, de az xinput segítségével tudsz az ilyesmikkel játszani.
xinput list -tel megtudod, hogy mit kell piszkálni, majd xinput list-props <valami>-vel lekéred, hogy miket éehet állítani. Aztán kísérletezel.
A többire: nvidia driver nincs a Mintben? Biztos?
Az Nvidia driverben nincs leírva, hogy hogy tedd fel? A duplakattot felejtsd el, Linux alatt nem így mennek a dolgok, szerencsére.
A repós részre: apt-cache search megmondja a pontos nevet. A haverodnak át tudod vinni a .deb-eket simán, ugyan úgy, mint az exéket. A függőségekre mondjuk figyelni kell.
A "hova telepítsem" kicsit bonyolultabb. Mivel itt csomagok vannak és FHS, így ez máshogy van, de symlinkelni is lehet, meg a különböző helyeket máshova mountolni is. Plusz ugye van LVM, ami cseppet flexibilisebbé teszi a dolgokat.
A hátteres részt meg nem is értem. Milyen pontok meg milyen háttér? Nem csak egy képről van szó?
Fenntartom, hogy csak provokálsz, főleg ezek miatt:
"a bejelentkező képernyőn nekem kellet beírnom a FELHASZNÁLÓNEVEM! Nem, nem csak a jelszavam, de a felhasználó nevem is!"
Micsoda meglepetés, többfelhasználós rendszer, OMG. Vigyázz, harap!
Köszi a választ. Nem, nem provokálás volt a cél.
Debian -nál valóban előjött, hogy bármikor újraindítottam gépet, a felhasználónevemet is be kellet írni a jelszó mellet. Ilyennel se ubuntun se minten nem találkoztam. Mint ahogy winen se. Csak rá kell kattolni a felhasználó profil képére, majd írni a jelszót.
A programokhoz:
programnév deb a keresőbe, és (többnyire) megtalálja. Nemcsak a repóból töltheted le, hanem linkeket is találhatsz, ha nem is a Linux Minthez, de az Ubuntuhoz igen. Nekem Debianom van, és fel is tudom tenni ezeket a csomagokat, feltéve, hogy nincs gond a függőségekkel. Letöltöd a debet, felteszed az adathordozóra, és már viszed is.
A hova telepítés: lenne egy külön partíciód, ahova telepítenél? Csatold az /usr helyre!
A bejelentkező képernyőhöz a témákat tudom ajánlani. A felhasználók megjelenítése ikonokkal:
Ez egy régi beállítási mód, talán ma is működik:
"Csak rá kell kattolni a felhasználó profil képére, majd írni a jelszót."
Ez teljesen konfigolható, nem a disztribtől függ.
Ha nem indul erre hivatott daemon, akkor lehet karakteres bejelentkezés után kézzel is indítani startx-szel az xservert, akkor nem kell sem jelszó, sem username.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!