Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Felraktam a kde -s linux mint...

Felraktam a kde -s linux mint legfrissebb kiadását, és lenne pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Először is, mi a szarért nem támogatja a monitorm (tv -m) natív felbontását.

Második, mi a szarért nem lehet beállítani egy végtelenségig testre szabható rendszeren, hogy egy egér görgetésre hány sort ugorjon lejjebb. Ez a windowsban alap, de az oly sokat istenített linuxban ez lehetetlen.

Harmadik, hogy ha az nvidia hivatalos oldaláról leszedem a legfrissebb drivert, mi a szarért nem lehet feltelepíteni?! Windowson duplakatt az .exe -re, next,next, finish, reboot oszt cső, de itt minimum felsőfokú vizsga kell a linuxos parancssor kezeléséből, mert egyébként semmire nem mész.

Negyedik, hogy veritek a melletek a repository -ra, hogy hű de király, csak egy apt-get install a parancssorban és gyorsan minden appot le lehet tölteni. A gond ezzel az, hogy tudnod kell a program teljes nevét, nem elég annyit beírni hogy skype, meg chrome meg izé, hanem izéx64_42.432412.312-bizbasz. Ezt ki a szar tudja észben tartani?! És ha van egy haverom, akinek nincs nete, vagy csak lassú és drága mobilnete van, hogy viszem át neki a programot? Windowson az exe -t pendrive -ra rakom oszt cső, de itt?! No meg hol lehet beállítani hogy hova telepítsen? Mert widnowson 2 next között belehet, itt nem. Itt az összes programnak az ssd -n kell lennie. Ha meg mégis be lehet állítani, 1000000000%, hogy azt a parancssorban kell. Widnwoson soha az életbe nem használtam a parancssort, csak az adb -nél, de hát az android is linux, így kötelező...

Akkor, miért nem lehet normális bott képernyőt berakni? A linux mint alatta pontokkal nem valami szép, berakhattak volna valamit helyére, de még mindig szebb mint az ubuntu alatt pontok és /uzis lila háttér.

2013. szept. 2. 17:05
1 2
 11/19 kovpet ***** válasza:

Osztom #3 véleményét.

Egyébként mennyibe', hogy csak provokálni akarsz? :)

A kérdéseid felére egy sor a válasz, ha információ kellene, akkor azt 5 perc alatt meg tudnád szerezni.

A monitoros és az egeres kérdést guglizgatni kellene persze, de nem hiszem, hogy olyan űrtechnika ez, hogy nem lehet megoldani.

2013. szept. 3. 09:48
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, egeres problémámat az ubuntu fórumán 3x tettem fel. 2x nem kaptam semmi választ, 1x pedig csak a firefox -hoz, de én operát használok. A képernyő felbontásra úgy néz ki találtam megoldást, majd hétvégén megpróbálom.
2013. szept. 3. 14:56
 13/19 kovpet ***** válasza:

Egérgörgőt nem piszkáltam még, de az xinput segítségével tudsz az ilyesmikkel játszani.

xinput list -tel megtudod, hogy mit kell piszkálni, majd xinput list-props <valami>-vel lekéred, hogy miket éehet állítani. Aztán kísérletezel.

A többire: nvidia driver nincs a Mintben? Biztos?

Az Nvidia driverben nincs leírva, hogy hogy tedd fel? A duplakattot felejtsd el, Linux alatt nem így mennek a dolgok, szerencsére.

A repós részre: apt-cache search megmondja a pontos nevet. A haverodnak át tudod vinni a .deb-eket simán, ugyan úgy, mint az exéket. A függőségekre mondjuk figyelni kell.

A "hova telepítsem" kicsit bonyolultabb. Mivel itt csomagok vannak és FHS, így ez máshogy van, de symlinkelni is lehet, meg a különböző helyeket máshova mountolni is. Plusz ugye van LVM, ami cseppet flexibilisebbé teszi a dolgokat.

A hátteres részt meg nem is értem. Milyen pontok meg milyen háttér? Nem csak egy képről van szó?

Fenntartom, hogy csak provokálsz, főleg ezek miatt:

"a bejelentkező képernyőn nekem kellet beírnom a FELHASZNÁLÓNEVEM! Nem, nem csak a jelszavam, de a felhasználó nevem is!"

Micsoda meglepetés, többfelhasználós rendszer, OMG. Vigyázz, harap!

2013. szept. 3. 15:46
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Nem, nem provokálás volt a cél.

Debian -nál valóban előjött, hogy bármikor újraindítottam gépet, a felhasználónevemet is be kellet írni a jelszó mellet. Ilyennel se ubuntun se minten nem találkoztam. Mint ahogy winen se. Csak rá kell kattolni a felhasználó profil képére, majd írni a jelszót.

2013. szept. 3. 17:25
 15/19 anonim ***** válasza:

A programokhoz:

programnév deb a keresőbe, és (többnyire) megtalálja. Nemcsak a repóból töltheted le, hanem linkeket is találhatsz, ha nem is a Linux Minthez, de az Ubuntuhoz igen. Nekem Debianom van, és fel is tudom tenni ezeket a csomagokat, feltéve, hogy nincs gond a függőségekkel. Letöltöd a debet, felteszed az adathordozóra, és már viszed is.

A hova telepítés: lenne egy külön partíciód, ahova telepítenél? Csatold az /usr helyre!

2013. szept. 3. 20:55
 16/19 anonim ***** válasza:

A bejelentkező képernyőhöz a témákat tudom ajánlani. A felhasználók megjelenítése ikonokkal:

Ez egy régi beállítási mód, talán ma is működik:

[link]

2013. szept. 3. 21:02
 17/19 anonim ***** válasza:

Itt vannak más módszerek a beállításhoz, hogy hol kell nyúlkálni:

[link]

[link]

2013. szept. 3. 21:09
 18/19 anonim ***** válasza:
Végezetül szóvá tenném a stílusodat. Mint tudjuk, a stílus maga az ember. Te nem állítottál ki magadról valami szimpatikus képet. Erre ügyelned kellene.
2013. szept. 3. 21:11
 19/19 kovpet ***** válasza:

"Csak rá kell kattolni a felhasználó profil képére, majd írni a jelszót."

Ez teljesen konfigolható, nem a disztribtől függ.

Ha nem indul erre hivatott daemon, akkor lehet karakteres bejelentkezés után kézzel is indítani startx-szel az xservert, akkor nem kell sem jelszó, sem username.

2013. szept. 3. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!