Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Nvidia Geforce 7300 gt (256mb)...

Redbullicecream kérdése:

Nvidia Geforce 7300 gt (256mb) videókártyával miért nem indul semmi?

Figyelt kérdés

Nvidia Geforce 7300 gt (256mb) videókártyám van, és a tapasztalatom az, hogy az elmúlt 1 évben BÁRMILYEN játékot próbáltam telepíteni, nem indul el!! (kivéve a Modern Warfare 2-t)

A gépem a következő: Intel Core 2 Duo 2,2 Ghz, 4GB DDR2 Ram, Nvidia GeForce 7300GT 256MB videókártya, ASROCK alaplap.

Túlságosan elavúlt?

Ma a Saints Row The Third-t raktam fel. Nem Black Box, sima ISO kiterjesztés. Amikor elindítom, két lehetőség van: DirectX9, vagy DirectX11 ( Recommended).

Ha az útóbbira kattintok csak akkor működik, de csak annyit, hogy kiírja, hogy can't make graphics, vagy mi.

Szóval gondolom az a megoldás, hogy egy teljesen új gép kell, nem? Segítsetek.

2013. aug. 31. 22:32
 1/3 A kérdező kommentje:
Windows 8 Pro N az operációs rendszer, de Windows 7 Ultimate-n is ugyanez a helyzet.
2013. aug. 31. 22:33
 2/3 anonim ***** válasza:

igen, szegény gép már eléggé elavult a játékhoz, maximum netezésre jó még.

az a kártya egyébként dx11-et nem is tudja, szóval azzal kár is próbálkozni

szóval gyűjtögess új gépre (:

2013. aug. 31. 22:35
 3/3 anonim ***** válasza:

A 7300GT a mai és az elmúlt évek játékainak meglehetősen karcsú már. A 7300GT eleve max DirectX 9c-t támogat, de a saját szériáján belül is gyengébb, alsóbb kategóriás modell volt már a maga idejében (2006-ban) is. Ma már az összesen 8+5 különálló shader egység a maga 400MHz órajelével nem nem sokra elég. Nekem anno 7600GT karim volt (2007 végén lecseréltem már azt is), aminek már 12+5 shader egysége volt, 560MHz órajelen üzemelt és dupla akkora memória sávszélességel rendelkezett és a Crysis első részét csak 800x600-ban bírta játszható sebességgel futtatni medium beállításokkal. A Bioshock első része is alaposan megdolgoztatta 1024x768 felbontáson, az is közepes körüli grafikával. A mai játékok a jóval gyengébb 7300GT-vel nem sok eséllyel elégszenek meg.

Ha jól láttam a Saints Row 3 minimum gépigényéhez Geforce 8800 vagy HD3800 kártyát kérnek 320MB videomemóriával...ezek messze erősebbek és modernebben a karidnál, még akkor is ha az első szériás 8800GTD 320MB-s kártyát vesszük alapul (ez 2007-es kártya, 96 egyesített shader egységgel, melyek 1188MHz-en dolgoznak és hatszoros memória sávszélességből gazdálkodik a 7300GT-hez képest...csak, hogy a GPU-k számítási kapacitásait árnyaltan összehasonlítsuk).

2013. aug. 31. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!