Miért nem képes az AVG letörölni/semlegesíteni az általa felismert vírust?
Rém egyszerű. felrakod a gépre a FreeCommandert vagy bármi más hasonló filekezelő programot. Megkeresed a kitörlendő file-t (amit az AVG megtalált, de nem tud törölni). Ezután ctr+alt+delt nyomsz (azaz kinyitod a feladatkezelőt). Leállítod az "explorer.exe"-t. Ezután alt+tab segítségével átkapcsolsz a freecommanderedre, és hopp, törlöd a vírust. Aztán alt+tabbal vissza a feladatkezelőre és "új feladat" -> explorer beírásával ismét üzembe helyezed a kezelőfelületet. Az AVG azért nem tudja törölni a vírust, mert az exploreren keresztül próbálja (vagy valami ilyesmi).
Ha így sem megy, akkor rakd fel a gépre a killbox nevű ingyenes programot. Ez 3-féle módszerrel próbál törölni. Ha az illető file egy dll, akkor még szükséges lehet az is, hogy töröld a memóriából az ezt a dll-t használó folyamatokat. Ez pl. process explorer (szintén ingyenes program) segítségével történhet.
"Nem kell vele foglalkozni, ezek nem tesznek kárt semmiben sem."
Én is ezt gondoltam, amíg rá nem jöttem, hogy a gépemet távvezérlik és észrevétlenül spam küldésére használják francia és olasz emailszolgáltatók irányában.
Első vagyok.
És erre hogy jöttél rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!