Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Valaki tud jó játékot ajánlani...

Valaki tud jó játékot ajánlani ami fut Linuxon is? Wine-os exe is jöhet

Figyelt kérdés

Steam-el nem foglalkozom, wolfenstein sorozat megvolt, openarena megvolt, quake még nem de feltenném. Valaki tud-e valami jó játékot?

Dosos játékokat is előveszem de nem kívánom már.

FPS érdekel egyébként csak és kizárólag.

2013. aug. 25. 01:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudom a DOOM3 is elérhető Linuxra... nem? Az elég fps... :)

(Egyébként bár nem FPS, a Star Wars Jedi Academy-ből már van előrhető natív linuxos bináris. Mivel megvan eredetiben, feltettem és tényleg működik a single player. Sőt, olyan bugokat is javítottak benne, ami a Windows verzióban benne van még.)

2013. aug. 25. 01:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, hogy bár azt írtad a Steam nem érdekel, a CS: 1.6 és a Source nagyon szépen mennek. (személyes tapasztalat)
2013. aug. 25. 01:49
 3/6 A kérdező kommentje:

CS jónak hangzik, de azért sem merem a source verziót megvenni mert mert, bent meg valami portable verzió van, és mi van ha nem kompatibilis?

Viszont nagyon érdekelne hogy a Wolenstein 2009es verzió mértnem fut jól a gépemen(szaggat a grafikája)

Jó igen hülye kérdés egy linuxosnak :D de akkor sem tudtam megfejteni :(

2013. aug. 25. 01:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Portable micsoda?

Ezt nem értem... azt tudom mindenesetre, hogy nekem megvan eredeti, dobozos kiadásban a Source (bár ez lényegtelen), amit Windows-ra vettem még évekkel ezelőtt. Most pedig, hogy kelészült a Linux port, egyszerűen telepítem a Steamet linuxra és itt is elérhető.

Egyébként Source-ból nincs több változat, csak egy. Legalább is hivatalosan. Biztos vannak néhány verzióval lemaradt tört változatok és azokhoz való szerverek, de hát egy Steames felhasználó azokkal aligha foglalkozik, nem? :)

A Steam hivatalosan egyébként csak Ubuntu alatt támogatott, viszont nekem tökéletesen működik openSUSE 12.3 64-bit alatt.

Ha valami portable linuxod van, az már tényleg necces lehet...

Meg azt is tudom, hogy a Source-nak nagyobb a gépigénye linux alatt, mint Windowson. Bizonyíték erre, hogy Windows alatt megy az ATi Radeon X1050-es hulladék-kártyámmal, de Linux alatt hibaüzenettel fogad és nem indul. (de a GeForce 9800GTX+ -omon ment, csak az meg meghalt)

2013. aug. 25. 02:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Ubuntu 12.04-nél rekedtem meg, eddig baromi jó.

45 seces boot kicsit lassúnak tűnik nekem de le van sz.

Tervezem amúgy, hogy áttérek slacware-ra.

Annó Sientific Linuxal próbálkoztam, nagyon látszódik, hogy a stabilitásra törekszik, partícióhibás hdd-t meg sem nyitja meg ilyenek... Fedorával is próbálkoztam, de az nem az csinálja amit én akartam.

Arch Linux,Linux Mint, Elementary OS hasonló baromságok kilőve.

2013. aug. 25. 02:20
 6/6 anonim ***** válasza:
Nos az Ubuntu 12.04 hivatalosan támogatott a Steam-en, szóval ha csak nem valami őskövület videókártyád van, mint amivel én vagyok megrekedve, szerintem a Source jó vásár lehet. De az 1.6 és a CZ is elérhetőek Linuxra. (jóllehet én a Source-ot jobban szeretem, sokan esküsznek a régebbiekre)
2013. aug. 25. 02:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!