Hogy kell programozni?
#2 :D
Nem kell hozzá program. Papíron is lehet. Csak nehezebb lefuttatni a géppel. Én javaslom, hogy papíron kezdd el. Fogj egy ált. iskolás infó könyvet, csapd fel a programozás fejezetnél, és olvasd, és értelmezd és csináld meg a feladatokat. Ha papíron megy, utána bekapcsolhatod a géped, és folytathatod a könyv Pascal-os fejezetével.
Abból ítélve, hogy feltette a kérdést (és ahogy feltette) én inkább ezt javasolnám: [link]
G.
Persze, hogy kell hozzá program, nevezetesen a programnyelvek fordítói. Ezek közül némelyik a rendszerbe van építve (mint a Windowsban pl. a C# vagy a VBScript, linuxban általában a C++ meg a valamelyik shell scriptnyelv), másokat le tudsz tölteni az internetről.
Ha a fordítóprogramnak átadsz egy annak megfelelő programnyelven megírt forráskódot (ez legtöbbször egy egyszerű szövegként írt utasítások sorozata), akkor az a gépen futtatható programmá alakítja. A programozáshoz egyrészt ismerned kell az adott programnyelv elemeit, másrészt ezeknek a segítségével meg kell tudnod fogalmazni a program teendőit.
A fordítóprogramon kívül szokás fejlesztőkörnyezeteket (IDE) is használni, ezek olyan szerkesztőprogramok, amelyek egyszerűsítik a program felépítését és a fordítás műveleteit.
köszönöm a gyors válaszokat.
a linkeket megzézem amit küldtetek.
fogok elvileg tanulni iskolába csak nem tudom mikor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!