Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Microsoft Office 2010-ben a...

Nemzetes kérdése:

Microsoft Office 2010-ben a word szövegszerkesztőben, hogyan tudok egy billentyűhöz rendelni ANSI kódot?

Figyelt kérdés

Microsoft Office 2010-ben a word szövegszerkesztőben, hogyan tudok egy billentyűhöz rendelni ANSI kódot, hogy ne keljen minden esetben az ALT + „számok” leütését meg tenni.

Van erre valami lehetőség, és ha van akkor azt hogyan kell kivitelezni?

Példa Ha azt akarom hogy legyen 3 pont (...) akkor az ALT + 0133 billentyű kombinációt kell használnom ami ezt eredményezi (…) A megjelenő szövegben teljesen más hatása van mint a simán leütött 3 pontnak. Ezért kellene, mondjuk valamelyik F billentyű alá berendelni, ha lehet.

Valaki tud ebben segíteni?

2013. aug. 19. 13:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezt Word-ben nem fogod tudni megoldani, külső program kell. Az ALT+számsor sem a Word funkciója.

Egyébként a 3 pontot a Word automatikusan átváltja a '…' karakterre, igaz valamivel keskenyebbre. Ahogy most kipróbáltam az ALT+0133 által eredményezett karakter tök ugyanúgy néz ki mint ha simán egymás mellé írnál 3 pontot, tehát én nem látom értelmét ezt használni. Persze nyilván nem csak emiatt kérdezted, más karakterre is szükséged van.

Sajnos olyan programot nem tudok, amivel megoldható.

2 alternatív javaslatom van:

(A) CTRL+C, CTRL+V

(B) Amikor írod a szöveget, akkor valamilyen semleges karaktert vagy karaktersorozatot írsz ennek helyére, pl.

"[3PONT]", és amikor kész vagy a szöveggel, akkor a Keresés és csere funkcióval lecseréled a megfelelő karakterre.

2013. aug. 19. 14:09
 2/2 A kérdező kommentje:
Kicsit megerőszakoltam a dolgot, és azt sütöttem ki, hogy a helyesírási szótárba felvettem a számok kijavításához a hozzá rendelni szándékozott szavakat. Példa, hogy érthető legyek: az 1-es számot a helyes írásjavító, kijavítja nekem a kívánt szóra. Jelen esetben, mivel novellát írok, az egyes szám a novella hősének a neve, ami elég sokszor előfordul írás közben, így ha leütöm az egyes számot, azt automatikusan cseréli az előre megadott szóra. Így gyorsabb lett az írás. :)
2014. aug. 7. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!