Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egy elmosódott képet milyen...

Egy elmosódott képet milyen képszerkéztő programmal tudnám élessé varázsolni?

Figyelt kérdés

2013. aug. 19. 09:15
 1/6 anonim ***** válasza:

nincs erre progi ,

(de ,lehet mindjárt ír tabaki prof : de van ilyen !)

2013. aug. 19. 09:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Van egy photoshop plugin: Nik Sharpener, de ettől sem lehet csodát várni.
2013. aug. 19. 09:46
 3/6 anonim ***** válasza:
Csodákat ne várj. Nincs ilyen...
2013. aug. 19. 11:56
 4/6 tabaki ***** válasza:

Phü, phü, megkésve, de befutottam...

Be szép is lenne, ha Első várakozásának megfelelően helyre tudnám tenni a kérdést, de sajnos nem. Igazán elmosódott képet nem fogsz élessé tenni. Extrém példa, de a tanulságai érvényesek:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..

Arra lehet számítani legfeljebb, hogy egy tűrhető képet kissé szebb rajzúvá tehetsz, jobb programokban találsz erre való szűrő(ke)t. Lehet rafináltabb kombinációkkal is kísérletezni. de komoly eredményben ne reménykedj, továbbá minél több lépésben avatkozol bele a képbe, annál kevesebb köze lesz az eredetihez.

2013. aug. 19. 20:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik.

Lehet valamilyen szinten egy képet kiélesíteni de teljes csodát nem szabad várni tőle mert ilyen gyakoratilag nem létezik.

Ugye a Photoshop lényege meg más képszerkesztőké is az hogy minél precízebben minél jobban feltudjunk dobni egy egyszerű képet, kisebb nagyobb mértékben, lehet rajta homályosítani meg élesíteni is, de nagyon pici javulást lehet tőle elvárni mert az csak a színeket élesíti ki nem a kép vonalait. Nem vagyok egy nagy PS mágus de én is nézelődtem már neten ilyen témával kapcsolatba és egy tag írta hogy ha egy fénykép rosszul sikerül azt már fújhatjuk azért vannak digitális fényképezők mert azokat visszatudjuk nézni de ha olyan pillanat volt amit csak 1 szer lehetett kifogni és ha nem sikerült mert mondjuk vagy a lencse párásodott be vagy koszolódott vagy a "fotós" mozgatta közben akkor annak már kampó.

Perzse lehet variálgatni a PS_ben pontosan már nem tudom hogyan hogy jobb legyen de teljes csodát nem szabad elvárni tőle mert a Photoshopot sokan úgy képzelik el hogy egy csoda program amibe beírnak egy parancsot és megcsinálja, de közel sem így van, és itt a gond.

2013. aug. 20. 19:08
 6/6 csacsi2 ***** válasza:
Nem mindegy, hogy elmosódott, vagy életlen! Az elmosódást (szétkenést)nem lehet csak képszerkesztéssel (hozzáértéssel) eltüntetni, de a végeredmény akkor sem lesz képszerü. Szóval max finomítani lehet.
2013. aug. 20. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!